Az előfoglalási időszak legnépszerűbb úti céljai

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 29. 12:02

Közel 800 ezer online keresés és több mint háromezer megkötött utazási szerződés alapján a Start Utazási Iroda összeállította az előfoglalási időszak legnépszerűbb úti céljainak listáját, melyet a Turizmus Online ismertet.

A lista az elmúlt 4 hónap során a startutazas.hu oldalon mért 777.570 ezer látogatói keresés és az irodákban több mint 3 ezer megkötött utazási szerződést alapján állt össze. Az iroda tapasztalatai szerint az előfoglalási időszak – a nyári főüdülések tekintetében – évről-évre előrébb tolódik.

Tavaly novemberben már megjelentek egyes úti célokra az idei nyári árak, amelyeket a szemfüles és spórolósabb utasok már decemberben elkezdtek megrendelni. A tendencia oka az iroda véleménye szerint, hogy jelentősen nagyobb árengedményeket lehet elérni first minute akcióban, mint az utolsó percben megrendelve a nyaralást – írja a Turizmus Online.

Az eredmények szerint a legnépszerűbb first minute célpont Törökország, amelyet a magyarországi nyaralások követnek, a harmadik helyet Bulgária foglalja el és csak ezután következik a nagy kedvenc Horvátország. A sorrend az ötödik helytől: Görögország, Olaszország, Tunézia, Ausztria, Franciaország, majd Egyiptom. (turizmusonline.hu)

Kapcsolódó cikkeink