Az egészséges termékek irányába mozdulna el a Tesco
A Tesco, az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszer-kereskedőjeként, nem csupán a bevásárlók gyors és kényelmes ellátására törekszik, hanem elkötelezett híve az egészségesebb táplálkozásnak is. A vállalat folyamatosan dolgozik termékeinek újratervezésén a Welwyn Garden Cityben található tesztkonyhájában, hogy azok megfizethetőbbek, inspirálóbbak, relevánsabbak és mindenekelőtt egészségesebbek legyenek – tudósított a The Guardian.
Karen Poole, a Tesco egészséges és fenntartható táplálkozásért felelős vezetője szerint a fő kihívást leginkább az ízlés, a megfizethetőség és a családi preferenciák jelentik. Az újítások nemcsak a termékekben bekövetkező változásokra korlátozódnak, hanem a hozzáadott értékekben is megmutatkoznak. A vállalat arra törekszik, hogy több zöldséget és rostot tegyen a termékeibe. Ez különösen fontos, tekintettel arra, hogy a statisztikák szerint a felnőtt lakosság kevesebb mint egyharmada viszi be szervezetébe a napi ajánlott rostmennyiséget.
A Tesco már korábban is tett lépéseket az egészségesebb termékfejlesztés irányába. 2007-ben eltávolította a hidrogénezett zsírokat sajátmárkás termékeiből, 2016-ban pedig csökkentette az üdítőitalai cukortartalmát. Azonban a nagyléptékű és tartós változáshoz idő kell.
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek kerülése mellett a Tesco fontos célkitűzése, hogy az összetevők listája érthetőbbé váljon. Ennek érdekében olyan összetevőket használnak, amelyek nem tartalmaznak E-számokat vagy más gyakran használt adalékanyagokat. A vállalat hangsúlyozza az „igazi” étel fogalmát, és csak olyan alapanyagokat használ, amelyek a fogyasztók otthonaiban is megtalálhatóak.
Az élelmiszerlánc jövőbeli célkitűzései közé tartozik, hogy 2025-re szeretnék elérni, hogy kínálatukban az egészséges termékek aránya elérje a 65%-ot. Ez a törekvés nemcsak a Tesco számára jelentős lépés lenne az egészségesebb táplálkozás felé, hanem inspirációt is nyújthatna más élelmiszer-kereskedelmi cégeknek a hasonló pozitív változások megvalósítására. A Tesco ezzel a kezdeményezéssel bizonyítja elkötelezettségét az egészségesebb táplálkozás és az átláthatóbb összetevők iránt, miközben továbbra is kielégíti a vásárlók igényeit és preferenciáit.
Kapcsolódó cikkeink
Újabb közel 60 milliót fordíthatnak helyi szervezetek fiatalok közösségi programjaira a Tesco pályázati programjával
Április 7-én elstartolt a Tesco közösségi pályázati programjának második fordulója,…
Tovább olvasom >Szalagcsiszolót Clubcarddal 40% kedvezménnyel Szép-kártyára?
Április 1-től már a Tescónál is lehet SZÉP-kártyával fizetni a…
Tovább olvasom >600 ezer darab terméket mozgatnak naponta a Tesco új logisztikai központjában közel 200 áruház 24 órán belüli ellátására
Márciustól teljes kapacitással üzemel a Tesco tavaly novemberben átadott logisztikai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >Még mindig lehet spórolni, de nem minden árrésstopos terméken
Bár a magyarországi árrésstopok hatása kezd érezhetővé válni a hazai…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >