Az egészséges táplálkozáshoz igazodó húsipari termékeket fejlesztettek ki Törökszentmiklóson
Az egészséges táplálkozási igénynek megfelelő gyorsfagyasztott húsipari termékeket fejlesztett ki a Natural Meat Kft. Törökszentmiklóson – közölte a cég az MTI-vel.
A fejlesztés révén olyan formázott, panírozott, félkészre vagy készre sütött, gyorsfagyasztott baromfi és sertéshús-termékeket fejlesztettek ki, amelyek nem tartalmaznak természetes anyaggal pótolható mesterséges adalékanyagot – tették hozzá.
Kiemelték: a fejlesztés összköltsége 585 millió forint volt, amelyhez 263,33 millió forint európai uniós támogatást nyert el a cég.
A cég a kifejlesztett termékeket elsősorban nagy élelmiszeripari láncokban szeretné terjeszteni, ahol már jelenl vannak áruikkal – ismertették.
Közölték: 2015-ben 2,4 milliárd forint volt a cég éves nettó árbevétele, az adózott eredménye pedig 27 millió forint körül alakult. A Kft. az idén 2,6 milliárd forint árbevételre számít. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban
Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok és táplálkozás: A rejtett veszélyek
Az elmúlt években a mikroműanyagok jelenléte és hatásai egyre inkább…
Tovább olvasom >A legfontosabb agrár-külkereskedelmi partner Németország
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitelének értéke 3570 millió eurót,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Dinamikus bővülés a SPAR franchise hálózatában: 19 új üzlet Magyarországon
A SPAR franchise hálózata 2024 első félévében 19 új üzlettel…
Tovább olvasom >Ezért fáradtak nyáron a magyarok
Évente átlagosan 44 óra alvásvesztést okoz a globális felmelegedés egy…
Tovább olvasom >