Az egészséges táplálkozáshoz igazodó húsipari termékeket fejlesztettek ki Törökszentmiklóson
Az egészséges táplálkozási igénynek megfelelő gyorsfagyasztott húsipari termékeket fejlesztett ki a Natural Meat Kft. Törökszentmiklóson – közölte a cég az MTI-vel.
A fejlesztés révén olyan formázott, panírozott, félkészre vagy készre sütött, gyorsfagyasztott baromfi és sertéshús-termékeket fejlesztettek ki, amelyek nem tartalmaznak természetes anyaggal pótolható mesterséges adalékanyagot – tették hozzá.
Kiemelték: a fejlesztés összköltsége 585 millió forint volt, amelyhez 263,33 millió forint európai uniós támogatást nyert el a cég.
A cég a kifejlesztett termékeket elsősorban nagy élelmiszeripari láncokban szeretné terjeszteni, ahol már jelenl vannak áruikkal – ismertették.
Közölték: 2015-ben 2,4 milliárd forint volt a cég éves nettó árbevétele, az adózott eredménye pedig 27 millió forint körül alakult. A Kft. az idén 2,6 milliárd forint árbevételre számít. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Agrárminiszter: Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Marriott Residences márkanév alatt születik újjá a Körszálló
Új életre kel a budai látkép ikonikus eleme, a Körszálló.…
Tovább olvasom >A Coca-Cola felülmúlta a várakozásokat – Európa húzta fel a negyedéves eredményeket
Erőn felül teljesített a Coca-Cola a legutóbbi negyedévben: a friss…
Tovább olvasom >Sz. Variáns a világ dizájn fővárosaiban – Párizstól Milánón át Debrecenig
Az Sz.Variáns több mint három évtizede a magyar csomagolástechnikai ipar…
Tovább olvasom >