Az angol posta jelentése szerint a britek visszatérnek a készpénzes vásárláshoz

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 08. 09. 08:58

A postahivatalok 801 millió font személyes készpénzfelvételt bonyolítottak le júliusban, ami ötéves rekordnak számít. A szigetország postahivatala, a Post Office szerint a növekedés annak tudható be, hogy egyre többen folyamodnak készpénz használatához költségeik kontrollálása, ezáltal megélhetési gondjaik enyhítése érdekében.

Az angol postahivatalokban a személyes készpénzfelvételek száma közel 8%-kal nőtt havi szinten

A Post Office új kutatása szerint az emberek a megélhetési költségek válsága és a megugró infláció idején egyre inkább visszafordulnak a készpénzhez, miközben kontrollálni akarják kiadásaikat. A Post Office felfedte, hogy a postahivatalain a személyes készpénzfelvételek száma közel 8%-kal nőtt havi szinten, és rekord 801 millió fontra nőtt júliusban, ami 20%-os növekedésnek számít éves összevetésben.

Júliusban összesen több mint 3,3 milliárd GBP készpénzt helyeztek el és vettek fel a postahivatalok pultjain keresztül, így az angol posta 360 éves történetében először lépték át a 3,3 milliárd GBP-s küszöböt. A júliusi készpénzforgalom 100 millió fonttal magasabb volt a júniusihoz képest.

A Post Office a 11 500 fiókjában a személyes készpénzfelvétel rekordösszegének tulajdonítható annak, hogy egyre többen választják úticélként Nagy-Britanniát, illetve a belföldi nyaralást tervező britek 71%-a készpénzt vesz ki indulás előtt.

A Post Office banki igazgatója, Martin Kearsley a következőket mondta: „Legfrissebb adataink egyértelműen azt mutatják, hogy Nagy-Britannia minden, csak nem készpénzmentes társadalom. Azt látjuk, hogy egyre többen támaszkodnak a készpénzre, mint a költségvetés kezelésének kipróbált és bevált módszerére. Legyen szó az Egyesült Királyságban való tartózkodásról, vagy az ősszel várható pénzügyi nyomásra való felkészülésről, a készpénzhez való hozzáférés minden közösségben kritikus.”

Retail Gazette

Kapcsolódó cikkeink