Lezárult a szavazás: az A38 hajó a Világ legjobb klubja

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 21. 12:01

Győzött az A38 Hajó a Lonely Planet által szervezett versenyben a Világ legjobb klubja címért, a harmadik helyezett is magyar bár, a Szimpla Kert lett – írja a turizmusonline.hu.

Drámai feszültségben zajlott a Lonely Planet három hónapon át tartó versenye a Világ legjobb klubja címért, de a finis bebizonyította: sokak szeretik a Hajót, Budapestet, Magyarországot, s ezt hajlandók nem csak egyetlen gombnyomással, hanem egy spontán szimpátiamozgalom keretében is kimutatni.

A patinás bedekker-guru, a Lonely Planet az A38 hajót is bevette a novemberben kezdődő játék listájára. A helyet előbb bejelentkezés nélkül megvizsgálták, majd véleményezték és szavazásra ajánlották egy olyan mezőnyben, amely a világ valamennyi klubját, bárját, szórakozóhelyét magában foglalja.

A verseny honlapján zajló szavazás alatt gyorsan kiderült, hogy legnagyobb vetélytársunk a rangos címért a rotterdami De Witte Aap (Fehér majom) nevű klub, amely a város egyik legkedveltebb helyszíneként estéről-estére zsúfolásig megtelik, s ahol a hollandok hosszan az éjszakába nyúlóan örülnek, mulatnak, vitatkoznak, ismerkednek, s ha verseny van, akkor nagy-nagy összetartásban kedvenc helyüket támogatják, közölte az A38.

Így teljesen érthető, hogy a szavazás utolsó napjára hatalmas szurkoló-bulit rendeztek, amelyen a jelenlevők a helyszínen is szavazhattak, valamint ismerőseiket, barátaikat további szurkolásra buzdíthatták. Ennek köszönhetően néhány órával a verseny vége előtt a hollandok iszonyatosan belehúztak, s óránként kétszáz szavazattal vették célba a mi körülbelül másfél ezer szavazatnyi előnyünket. Ahogy számainkban a különbség csökkent, úgy merült fel bennünk a kétely aziránt, megtarthatjuk-e előnyünket, írja a közlemény.

Ekkor a szavazás legújabb fejleményei meghúzták a vészharangot, s hamarosan egy még sohasem látott összefogás alakult ki a hajóra szavazók, a hajót kedvelők körében. Számos honlap kezdett szavazásra buzdítani, izzottak a Facebook oldalak, rendkívüli hírlevelek, telefonok, valamint a Hajón megtartott támogató-buliban az együtt szurkoló emberek, írják.

Ennek a páratlan összefogásnak köszönhetően az A38 végül fölényesen nyert több mint 13.300 szavazattal, míg a De Witte Aap 9718 szavazattal a második helyen zárt. Nagy öröm, hogy másik magyar is végzett a top tízben, a Szimpla Kert a harmadik helyen fejezte a versenyt 4480 szavazattal.

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy nem sokkal azután, hogy a Sziget Fesztivál lett Európa legjobbja, immár még egy helyről elmondhatjuk, hogy a miénk, s egyben világraszóló, pozitív unikum: mindannyiunk Hajója, írja a közlemény.

A verseny első 10 helyezettje:

A38 Hajó
De Wittee Aap
Szimpla Kert
Sage Restaurant
Chambre Neuf
Caz Reitop's Dirty Secret
Umami Bar
Hoppe
Absolut Icebar
Palate Palette

Kapcsolódó cikkeink