Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes tejtermékek gyártásában. A vállalat olyan új technológiát fejlesztett ki, amellyel a tejtermékek elsődleges építőköveivé, ún. micellákká szerveződő kazeintermékeket lehet létrehozni.
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
A DairyX új eljárása lehetővé teszi a kazeinmicellák gélképződésének fokozódását, így a gyártók a hagyományos tejtermékekhez hasonlóan szilárd, nyúlós és krémes termékeket állíthatnak elő. A kazeinmicellák kulcsfontosságúak a tejtermékek fogyasztók által megszokott sima, krémes textúrájának biztosításában.
Számos tejmentes gyártó adalékanyagokat és emulgeálószereket használ a valódi tejtermékekéhez hasonló állag eléréséhez, de ezzel jellemzően elszáll a tiszta címkézés lehetősége. A DairyX precíziós fermentációs technológiája élesztőt használva hoz létre intelligens kazeinfehérjéket, ezzel pedig jelentősen csökkentheti az adalékanyagok szükségességét a növényi alapú tejtermékekben, így a termékek megfizethetőbbé válhatnak. A DairyX olyan élesztőtörzseket fejleszt, amelyek képesek nagy mennyiségű kazeint gyorsan előállítani, amit a tejtermelők közvetlenül felhasználhatnak anélkül, hogy gyártási folyamataikat át kellene alakítaniuk. //
Kapcsolódó cikkeink
Regisztráljon most látogatóként a Free From & Specialty Food & Wine Expo 2025 rendezvényre Bécsben!
Már megnyílt a regisztráció a Free From & Specialty Food…
Tovább olvasom >HiPP 100%-ban növényi alapú termékcsalád
A HiPP bevezeti a tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült bébiétel-termékcsaládját,…
Tovább olvasom >Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >