Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes tejtermékek gyártásában. A vállalat olyan új technológiát fejlesztett ki, amellyel a tejtermékek elsődleges építőköveivé, ún. micellákká szerveződő kazeintermékeket lehet létrehozni.
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
A DairyX új eljárása lehetővé teszi a kazeinmicellák gélképződésének fokozódását, így a gyártók a hagyományos tejtermékekhez hasonlóan szilárd, nyúlós és krémes termékeket állíthatnak elő. A kazeinmicellák kulcsfontosságúak a tejtermékek fogyasztók által megszokott sima, krémes textúrájának biztosításában.
Számos tejmentes gyártó adalékanyagokat és emulgeálószereket használ a valódi tejtermékekéhez hasonló állag eléréséhez, de ezzel jellemzően elszáll a tiszta címkézés lehetősége. A DairyX precíziós fermentációs technológiája élesztőt használva hoz létre intelligens kazeinfehérjéket, ezzel pedig jelentősen csökkentheti az adalékanyagok szükségességét a növényi alapú tejtermékekben, így a termékek megfizethetőbbé válhatnak. A DairyX olyan élesztőtörzseket fejleszt, amelyek képesek nagy mennyiségű kazeint gyorsan előállítani, amit a tejtermelők közvetlenül felhasználhatnak anélkül, hogy gyártási folyamataikat át kellene alakítaniuk. //
Kapcsolódó cikkeink
HiPP 100%-ban növényi alapú termékcsalád
A HiPP bevezeti a tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült bébiétel-termékcsaládját,…
Tovább olvasom >Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >Regisztráljon most látogatóként a Free From & Specialty Food & Wine Expo 2025 rendezvényre Bécsben!
Már megnyílt a regisztráció a Free From & Specialty Food…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >