Átadták a Spar új raktárbázisát

Dátum: 2008. 10. 05. 08:00

Augusztus 25-én átadták a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. második logisztikai központját Üllőn. Az egy év alatt elkészült raktárbázison 126 áruátadó kapun keresztül történik a ki- és beszállítás.– A lehető legjobb pillanatban nyitottuk meg új bázisunkat, hiszen már folyik a Plus-üzletek integrálása a Sparszupermarket-hálózatunkba. Ennek része a szortiment egységesítése is, amely éves szinten 50 milliárd forintnyi pluszforgalmat biztosíthat magyar beszállítóinknak – mondta az átadó ünnepségen Feiner Péter, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója, az igazgatóság elnöke.
A Spar több mint 30 ezer árucikket felölelő minőségi szortimentje ezentúl két raktárból, Bicskéről és Üllőről kerül kiszállításra. Az üllői raktár indulásakor 9000-féle szárazáruval, 1700 friss áruval, több mint 600 mélyhűtött termékkel látja el a hálózat valamennyi üzletét. A teljes csomagolt baromfiszortiment Üllőről kerül kiszállításra, és a zöldség-gyümölcs cikkelemek kezelése is átkerül az új létesítménybe.
– Az üllői raktár megépülésével lehetőség nyílt az optimálisabb útvonaltervezésre, ezáltal a környezeti ártalmak csökkentésére, valamint üzleteink készlethiányának csökkentésére. A raktár egy jól bevált számítástechnikai szoftvert működtet, mely a nyomon követhetőséget biztosítja – fűzte hozzá Saltzer Kornél ügyvezető igazgató.