Anyatej oligoszacharidokat tartalmazó terméket dobott piacra a Nestlé Kínában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 27. 09:45

A Nestlé bejelentette, hogy Kínában a korai életkorban való táplálásra szánt HMO-kat (anyatej-oligoszacharidokat) tartalmazó terméket dob piacra.

A Wyeth illuma márkanév alatt bevezetett termék azt követően került forgalomba, hogy a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság a közelmúltban engedélyezte az effajta bioaktív összetevők használatát.

A HMO-k a humán anyatejben a laktóz és a lipidek után a harmadik legnagyobb mennyiségben jelen lévő szilárd összetevők – mondta el a Nestlé, – és az új termék a három fő HMO-típusból kettőt, valamint olyan egészséges lipideket és fehérjéket tartalmaz, amelyek „szerepet játszanak a bélrendszer és az immunrendszer egészségében és a kognitív fejlődésben”.

Az új termék a Nestlé kínai gyárában, Suzhou-ban készül majd.

A vállalat első HMO-termék bevezetésével Kínában az anyatej-oligoszacharidok és 35 másik létfontosságú összetevő előnyeit kínálja a kisgyermekek számára – közölte a vállalat és hozzátette, hogy – az illuma tej bevezetésével a Nestlé a HMO-kutatás terén szerzett szakértelmét terjeszti ki tápszer márkáira. Így a közelmúltban bevezetett Sinergity márkával a Nestlé egy olyan saját keveréket kínál, amely egy különleges probiotikumot tartalmaz hat, az életkorhoz igazított anyatej-oligoszachariddal kombinálva a csecsemők fejlődésének támogatására.

ESM

Kapcsolódó cikkeink