Amilyen a mosdó, olyan a törölköző

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 04. 10. 18:03

Ezzel a hasonlattal is élhetnénk a chicagói Culinary Visions’ élelmiszeripari elemző márciusban közzétett friss felmérése kapcsán. A tanulmány egyik legfontosabb üzenete, hogy az in-store vizuális megjelenést a vásárló összekapcsolja az áru frissességével. Az 1500 egyesült államokbeli vásárló bevonásával készített, Fresh Perspectives Study című tanulmányból a Supermarket News osztott meg a kereskedelem számára hasznos adatokat.

Fontos szám, hogy a megkérdezettek 76%-a a teljesen feltöltött polcok és display-k láttán már közvetlenül a termék frissességére is következtet, 90% pedig magából a display-k, eszközök tisztaságából is levonja az erre vonatkozó következtetést.

10 vásárlóból 9 nem szereti, ha a frissáru körül rendetlenséget lát az üzletben, közülük 49% fogalmazott úgy, hogy rendkívül fontos a tiszta és rendezett környezet ott, ahol friss élelmiszert vásárol. Ami a termékek csomagolását illeti, a megkérdezett fogyasztók 85%-a gondolja úgy, hogy fontos, illetőleg rendkívül fontos az átlátszó csomagolás az élelmiszer frissességének meghatározásához.


Az in-store adatokon kívül a tanulmányból az is kiderül, hogy a frissesség kérdése az online kommunikációban és a „szájról szájra” marketingben is jelen van. A válaszadók 88%-ánál a frissáru beszerzésében az adott áruház általános hírneve, megítélése is szerepet játszik. //

Kapcsolódó cikkeink