Akik a vasárnapi zárva tartást ellenőrzik

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 22. 11:28

Közzétette a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, hogy mely hatóságok ellenőrzik a március 15-től életbe lépő vasárnapi zárvatartási rendelet betartását. Külön szabályozták a mozgó árusok, a csomagküldő szolgáltatások és a bevásárlóközpontok ellenőrzését.

polc2

A 2015. március 15-én hatályba lépő, a kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény végrehajtása vonatkozásában az üzletek nyilvántartásával összefüggő hatósági feladatok tekintetében a 210/2009.(IX.29.) Korm. rendelet és az 55/2009. (III. 13.) Korm. rendelet alapján kijelölt kereskedelmi hatóságok az alábbiak:

Csomagküldő kereskedelem, automatából értékesítés és közlekedési eszközön folytatott kereskedés esetén a kereskedő székhelye szerinti település, Budapesten a kerületi önkormányzati jegyzője, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi főjegyző.

Üzletben zajló kereskedés, illetve mozgóbolt útján folytatott kereskedelmi tevékenység, a közterületi értékesítés, a közvetlen értékesítés és az üzleten kívüli kereskedelem vonatkozásában a tevékenység helye szerinti település, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzője, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi főjegyző.

Bevásárlóközpontoknál az értékesítés helye szerinti település, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzője, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi főjegyző.

Az MKEH álláspontja szerint az érintettek fenti törvény végrehajtásáról a nevezett hatóságoktól kérhetnek tájékoztatást – olvasható az MKEH honlapján. (onlinekassza.hu)

Kapcsolódó cikkeink