Akcióban a Helperek: 1200-szor segítettek a VOLT-on és a Soundon

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 12. 11:12

Nincs nyár fesztivál nélkül! A biztonságos bulizáshoz azonban profi segítségre van szükség, hogy a legkisebb balesetből se legyen nagyobb baj. Szerencsére a Helperek Egyesületének önkéntesei idén is minden nagyobb hazai zenei fesztiválon ott vannak, hogy szakszerű ellátást biztosítsanak a rászoruló bulizóknak. A VOLT-on és a Balaton Soundon összesen 1200 alkalommal volt szükség a gyors segítségre. A társaság partnere már négy éve az Amway Hungária Kft.

Amway_Helperek3

Már javában benne vagyunk a fesztiválszezonban: két hete a VOLT nyitotta a sort és véget ért a Balaton Sound is. Egy-egy ilyen eseményen még a legnagyobb óvintézkedések ellenére is előfordulhatnak apróbb balesetek, sérülések. Idén is a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesületének tagjai gondoskodtak arról, hogy minden fesztiválozó önfeledten bulizhasson. 24 órás orvosi, ápolói ügyelet, mentőőrség, drogprevenció – az önkéntesek az Országos Mentőszolgálattal szorosan együttműködve biztosították a profi ellátást az eseményeken. Hívhatnánk őket akár a fesztiválok védőangyalainak is, hiszen járőreik a bulik teljes ideje alatt a helyszínek között cirkálnak, így könnyen és gyorsan tudnak segítséget nyújtani, ha esetleg baj történne.

Az idei nyáron a soproni VOLT fesztiválon és a Balaton Soundon összesen 320 önkéntes vett részt, akik 1200 alkalommal segítettek a fesztiválozó fiataloknak. A csapat munkájához az Amway Hungária ezúttal is a népszerű HOME tisztítószerekkel járult hozzá. A megbízható L.O.C. nedves törlőkendő a járőrök munkáját segítette, az L.O.C. Dish Drops mosogatószer pedig az egyik legfontosabbat, az egészségügyi bázis megfelelő higiéniai körülményeit biztosította.

500 ellátás Sopronban, nagyobb baleset nélkül

A VOLT évről évre rengeteg látogatót vonz, idén közel 148 000 fesztiválozó mulatott az öt napos rendezvényen. Az eseményen összesen ötszázan kértek segítséget a Helperek önkénteseitől, de szerencsére egyetlen nagyobb baleset sem történt. A legsúlyosabb sérülések a végtagtörések voltak, amelyeket a segítők a helyszínen rögzítettek, majd a sérülteket a helyi kórházban látták el.

Napszúrás és ficamok a Balaton partján

Az elektronikus zenekedvelők kedvenc vízparti fesztiváljának résztvevőivel idén kegyesek voltak az égiek. Az egész fesztivál alatt jó idő fogadta a bulizókat, éppen ezért több napszúrással, vagy kiszáradással küzdő beteget is ellátott a 200 önkéntes. Ezen kívül körülbelül 700 egyéb esetben segítettek, melyek jellemzően vágások, kisebb ficamok és törések, zúzódások voltak.

A Helperek Egyesületének tagjai számára azonban még nincs megállás. A segítők részt vesznek még a Sziget, a Strand és a B my lake fesztiválokon, összesen közel 450 önkéntessel, hogy minden bulizó a legnagyobb biztonságban érezhesse magát a nyári fesztiválokon.

Kapcsolódó cikkeink