Akarsz sajtbajuszt?
Először furcsán nézhettek a sajtról leginkább a pizzára asszociáló amerikaiak a sajtteára! Amíg a Sanghaiban kitalált, majd a többi kínai nagyvárost is meghódító divatital extrém ázsiai ötletnek számított, a nagyvilág alig foglalkozott vele, ám miután a kínai Happy Lemon teázólánc üzleteket nyitott New Yorkban és Bostonban, ott is rájöttek az ízére, sőt gyors észak-amerikai terjedése után idén megjelent Európában is.
A sajttea bármilyen fajta teából, tejjel vagy anélkül készíthető jeges ital, amelynek a tetejére sajthabot öntenek – olyan állagút kell elképzelni, mint a crème fraiche vagy a kemény cappuccinohab. A receptek szerint a krémsajtot tejjel vagy vízzel hígítják és verik fel habosra. A sós és az édes íz kellemes harmóniát adhat – nem csoda, hogy az ízélményről sokaknak a sós karamella jut eszébe –, bár a vendégeiket nem teaínyencként látó láncokban édestej- vagy sűrített-tej-habbal herélik ki az újítást. Sajtfajta is a teához (vagy az ízléshez) választható, és a termék a kávékkal kapott habok mintájára díszíthető – nekünk legjobban a rózsaszín Himalájasó-hintés ötlete tetszett. Természetesen a sajtteát nem szabad szívószállal inni, az értők szerint a 40-45 fokban megdöntött pohárból kell szürcsölni; a legjobb, ha sajtbajuszunk marad utána. //
Kapcsolódó cikkeink
Bezárja répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemét a Savencia
Átszervezi magyarországi működését a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt.…
Tovább olvasom >A trappista sajt fogyasztását ösztönző kampány indult
Az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) is csatlakozott…
Tovább olvasom >Országos kampányt indított a Tej Terméktanács a trappista sajt népszerűsítésére
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >