Akarsz sajtbajuszt?
Először furcsán nézhettek a sajtról leginkább a pizzára asszociáló amerikaiak a sajtteára! Amíg a Sanghaiban kitalált, majd a többi kínai nagyvárost is meghódító divatital extrém ázsiai ötletnek számított, a nagyvilág alig foglalkozott vele, ám miután a kínai Happy Lemon teázólánc üzleteket nyitott New Yorkban és Bostonban, ott is rájöttek az ízére, sőt gyors észak-amerikai terjedése után idén megjelent Európában is.
A sajttea bármilyen fajta teából, tejjel vagy anélkül készíthető jeges ital, amelynek a tetejére sajthabot öntenek – olyan állagút kell elképzelni, mint a crème fraiche vagy a kemény cappuccinohab. A receptek szerint a krémsajtot tejjel vagy vízzel hígítják és verik fel habosra. A sós és az édes íz kellemes harmóniát adhat – nem csoda, hogy az ízélményről sokaknak a sós karamella jut eszébe –, bár a vendégeiket nem teaínyencként látó láncokban édestej- vagy sűrített-tej-habbal herélik ki az újítást. Sajtfajta is a teához (vagy az ízléshez) választható, és a termék a kávékkal kapott habok mintájára díszíthető – nekünk legjobban a rózsaszín Himalájasó-hintés ötlete tetszett. Természetesen a sajtteát nem szabad szívószállal inni, az értők szerint a 40-45 fokban megdöntött pohárból kell szürcsölni; a legjobb, ha sajtbajuszunk marad utána. //
Kapcsolódó cikkeink
Ezek a leginkább egészséges sajtok
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint 2024. februárban a…
Tovább olvasom >Újfent csökkent a tejfogyasztás Németországban
Az adatok szerint a németek tejtermék-fogyasztása 2023-ban újabb rekordmélységbe szállt.…
Tovább olvasom >Intézkedéseket vezet be Jumbo a sajtellátási lánc fenntarthatóbbá tétele érdekében
A holland Jumbo kiskereskedelmi vállalat az Uniekaas Hollanddal és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Félautomata teaadagoló – A nap videója
Kedves és szellemes ötlet – szép kivitelezés! A videóért katt…
Tovább olvasom >Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >