Akarsz sajtbajuszt?

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2018. 11. 20. 12:56

Először furcsán nézhettek a sajtról leginkább a pizzára asszociáló amerikaiak a sajtteára! Amíg a Sanghaiban kitalált, majd a többi kínai nagyvárost is meghódító divatital extrém ázsiai ötletnek számított, a nagyvilág alig foglalkozott vele, ám miután a kínai Happy Lemon teázólánc üzleteket nyitott New Yorkban és Bostonban, ott is rájöttek az ízére, sőt gyors észak-amerikai terjedése után idén megjelent Európában is.

A sajttea bármilyen fajta teából, tejjel vagy anélkül készíthető jeges ital, amelynek a tetejére sajthabot öntenek – olyan állagút kell elképzelni, mint a crème fraiche vagy a kemény cappuccinohab. A receptek szerint a krémsajtot tejjel vagy vízzel hígítják és verik fel habosra. A sós és az édes íz kellemes harmóniát adhat – nem csoda, hogy az ízélményről sokaknak a sós karamella jut eszébe –, bár a vendégeiket nem teaínyencként látó láncokban édestej- vagy sűrített-tej-habbal herélik ki az újítást. Sajtfajta is a teához (vagy az ízléshez) választható, és a termék a kávékkal kapott habok mintájára díszíthető – nekünk legjobban a rózsaszín Himalájasó-hintés ötlete tetszett. Természetesen a sajtteát nem szabad szívószállal inni, az értők szerint a 40-45 fokban megdöntött pohárból kell szürcsölni; a legjobb, ha sajtbajuszunk marad utána. //

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink