Agrárminisztérium: a Bábolnai Gazdanapok idén is a gazdák szolgálatában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 07. 21. 11:26

Szeptember 8-10. között a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokon várja látogatóit a Bábolnai Gazdanapok. A mintegy 20 ezer négyzetméteren megrendezésre kerülő esemény a szakmai és a szélesebb közönség számára is érdekes és izgalmas programokkal szolgál majd – közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel csütörtökön.

 

Szeptember 8. és 10. között újra megrendezik a Bábolnai Gazdanapokat

Az idei, jubileumi 35. Bábolnai Gazdanapok fókuszában a megszokott módon a szántóföldi növénytermesztés, a gépesítés és számos kapcsolódó háttéripari tevékenység lesz. “A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok szervezőként és helyszínként is olyan garanciát jelent, amely szavatolja az esemény jelentőségét és színvonalát” – fogalmazott Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a tárca közleményében.

Hozzátette: az elmúlt időszak az agrárium valamennyi szereplője számára rendkívüli kihívásokat hozott. Valamennyi gazdálkodó számára nyilvánvalóvá vált, hogy az alkalmazkodás, a változtatás képessége elengedhetetlen az eredményes működéshez. Az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás hétköznapi gyakorlatának kialakításában kiállítók érdemben segítséget nyújtanak az érdeklődőknek – közölte.

Az államtitkár kiemelte: a szakmai jelentőségét az is erősíti a bábolnai rendezvénynek, hogy a gazdanapok keretében nagyszabású konferenciát terveznek a 2023-tól induló Közös Agrárpolitikáról, amelynek során a támogatási és szabályozási keretrendszert érintő főbb változásokról beszámolnak majd, legyen szó a terület alapú támogatásokról, a beruházásokról, a vidékfejlesztésről, vagy az állat- és növénytermesztésről. Téma lesz az elmúlt hónapokban lezajlott tárgyalások aktuális eredménye is az Európai Bizottságban. A gazdálkodási tervezésben nélkülözhetetlen információkat a kiszámíthatóság érdekében teszi közzé az agrártárca.

Haál Gábor a házigazda, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok igazgatója hangsúlyozta, hogy a szakmai eszmecsere megkerülhetetlen fóruma az esemény, amely a széles közönség számára is érdekes és izgalmas programokat tartogat.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok közös szervezésében megvalósuló Bábolnai Gazdanapok részletes programja a https://magyarmezogazdasag.hu/babolnaigazdanapok/babolnai-gazdanapok-programok oldalon olvasható. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink