Agrárminiszter: a kereskedelmi láncok továbbra is tartsák fenn a magyar sertéshús beszerzését!

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 09. 10. 11:55

Az agrárminiszter a magyar sertéshús beszerzésének fenntartására hívja fel a kereskedelmi láncokat a sertéspestis németországi megjelenését követően – közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.

 

A közlemény szerint Julia Klöckner német agrárminiszter csütörtökön megerősítette az afrikai sertéspestis (ASP) németországi megjelenését a vaddisznó-állományban.
A bejelentés következtében a korábbi tapasztalatok alapján elképzelhető, hogy egyes Európai Unión kívüli országok importkorlátozó intézkedéseket vezetnek be, amelyeknek érdemi hatása lesz az európai húspiacra – írták.
Nagy István szerint ebben a helyzetben a következő hetekben, hónapokban a kereskedelmi szektor szereplőinek partnerséget kell vállalniuk a magyar sertéságazattal és húsiparral. A koronavírus-járvány tavaszi első hulláma idején az európai szállítási nehézségek közepette a magyar élelmiszeripar és a gazdák, köztük a sertéságazat is erőn felül teljesített, biztosítva a hazai fogyasztók zavartalan élelmiszerellátását.
A kereskedelmi láncokat az agrárminiszter határozottan arra kéri, hogy emlékezve a tavaszi időszak megpróbáltatásaira, őrizzék meg magyar beszállítói kapcsolataikat, amelyeket jogosan és büszkén hirdettek az elmúlt időszakban, és részesítsék előnyben a kiváló minőségű magyar sertéshúst beszerzéseik során – írta az AM. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink