Adroit Market Research: 2030-ra 15,8 milliárd dollárra nőhet a raktárautomatizációs piac

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 22. 09:44

Az Adroit Market Research új jelentése szerint a raktárrobotizálási piac értéke 2030-ra elérheti a 15,79 milliárd dollárt (14,72 milliárd euró).

Ez jelentős növekedést jelent a 2020-as 4,4 milliárd dolláros (4,1 milliárd euró) értékhez képest, a 2021 és 2030 közötti időszakban a piac 15,81%-os átlagos növekedési ütemmel (CAGR) fog bővülni.

Az Adroit Market Research szerint a robotika és a raktárak automatizálása iránt jelentős a kereslet az e-kereskedelem és az omnichannel kiskereskedelem növekedése miatt.

„A robotika az e-kereskedelmi vállalkozások logisztikai infrastruktúrájának kulcsfontosságú eleme, mivel nagyszámú megrendelést kell gyorsan és pontosan kezelniük” – áll a jelentésben.

„A különböző iparágak vállalkozásai igyekeznek növelni termelékenységüket, csökkenteni munkaerőköltségeiket és javítani az ellátási lánc általános működését. Nehezebb megtalálniuk és megtartaniuk a hozzáértő személyzetet, amikor a raktározás és a logisztika területén több helyszínen is nagy a munkaerőhiány. E munkaerőhiány pótlására a raktári robotok egy lehetséges választ jelentenek. A robotika, a mesterséges intelligencia (AI), a gépi tanulás és a szenzortechnológiák folyamatosan fejlődnek, így a robotok teljesíménye, alkalmazkodóképessége és gazdaságossága egyre nő a raktári alkalmazásokban”.

Az évtized során az ázsiai és csendes-óceáni térség fogja uralni a raktári robotikai piacot, hiszen a japán Nippon Technologies szállítja jelenleg a raktári robotok 44%-át világszerte. Európában Németország vezet a teljes piacon elért mintegy 38%-os részesedésével.

ESM

 

Kapcsolódó cikkeink