A TikTok ügylet átírhatja a 2021-es marketing terveket

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 10. 14. 11:01

A Vancery online tanácsadó cég kutatása szerint a TikTok tulajdonosi szerkezet átalakulása az USA FMCG hirdetőinek 73%-ára befolyással lehet. Az Oracle és a Walmart részesedésszerzését a vállalatok kétharmada figyelemmel kíséri.

TikTok kampány

Azok a megkérdezettek, akik azt mondták, hogy a TikTok alakulása befolyásolja 2021-es terveiket 94%-ban a termékek hirdetését, 75%-ban a megnövekvő TikTok használat miatti fogyasztói szokások változását emelték ki.

A Z generáció elérése a tét

A Vancery kutatása szerint a megkérdezettek 86%-a úgy gondolja, hogy a TikTok kapcsán az Oracle vezető szerepet szerezhet a hirdetési adatok területén. Ugyanakkor csak 41% gondolja úgy, hogy a Walmart ilyen módon megszerezheti az Amazon vezető szerepét az e-kereskedelemben.

Amennyiben az USA és Kína kormánya is jóváhagyja az ügyletet, a TikTok előtt új távlatok nyílnak a fiatalok, főként a mobil marketinggel megszólítható és folyamatosan növekvő vásárlóerővel bíró Z generáció irányába.

Fogyasztói adatok

A tanulmány arra is rávilágít, hogy mivel a TikTok minden más alkalmazásnál több adatot gyűjt be  percenként, így az Oracle a legnagyobb fogyasztói adatközponttá válhat a hirdetők számára. Ez különösen értékes lehet a fiatalokat célzó márkáknak.

Ha mégsem születik meg a megállapodás november 12-ig, akkor a TikTok letiltás alatt marad, bár bírósági úton eddig elérte, hogy a Trump adminisztráció ne érvényesíthesse a szeptemberi tiltó határozatot. Sőt, az Ocean Spray üdítő kampányával látványos sikereket értek el épp ebben az időszakban.

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink