Pickup kisteherautót kapott a TikTok posztoló

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 10. 09. 08:46

26 millióan nézték meg, ahogy Nathan Apodace gördeszkájával halad és Ocean Spray márkájú üdítőt kortyolva a „Dreams” című slágert tátogja. Az üdítőmárka megkereste a TikTok posztolót és együttműködést indítottak, amelynek első lépéseként egy bordó pickup kisteherautót ajándékoztak az újdonsült influenszernek.

Pickup kisteherautót kapott a TikTok videós

Az áfonya-málna Ocean Spray üdítő és a TikTok hozta meg (@420doggface208) Nathan Apodace szerencséjét, ahogy Fleetwood Mac többévtizedes számát, a „Dreams”-t tátogta. A dal újra a slágerlistákra került.

Igazi amerikai történet

Akár meg volt írva előre ez a 0. lépés, akár így alakult, a storytelling, a történet megvan, erről még sokan és sokat fognak beszélni. Az Ocean Spray márka elmondása szerint a 26 millió megnézést produkáló TikTok videó és az általa kavart médiazaj keltette fel az érdeklődésüket. A közösségi médiában a videó kapcsán az Ocean Spray márka is gyakran szóba került, ezért csaptak le a posztolóra. Az áfonya-málna színű brandingelt pickup teherautó és a platóján elhelyezett Ocean Spray termékek segítségével Apodace újraforgathatja az elhíresült, mémmé vált videót.

A videós kiposztolta a meglepetés pickup érkezését és átvételét és az Instagramon is megköszönte a márkának az ajándékot. Az újraforgatott, immár a pickupot vezetve Ocean Sprayt kortyoló és a „Dreams”-t tátogó videó hamar elérte a 10 milliós nézettséget. Mick Fleetwood, a Fleetwood Mac dobosa is csatlakozott a TikTok közösséghez egy hasonló videóval. Az Ocean Spray ügyvezetője, Tom Hayes a TikTok-on és a Twitteren is posztolt a videóról.

A TikTok videós és támogatói

Nathan Apodace, a TikTok videós és támogatói, Mick Fleetwood dobos és Tom Hayes, az Ocean Spray ügyvezetője

Az 1977-ben megjelent „Dreams” című szám közben sosem látott népszerűségre tett szert, már a Spotify listáján is a top 40 leggyakrabban lejátszott dal közé került.

Háttérsztori

Az USA-ban kb 80 millió felhasználót mozgósító TikTok jövője bizonytalan. A Trump adminisztráció betiltotta az alkalmazás letöltését, amit az Apple és a Google jogsértőnek tart, így pert fontolgatnak a kormány ellen. Az intézkedés oka, hogy feltételezések szerint a TikTok kínai tulajdonosa a ByteDance adatokat gyűjt az amerikai fogyasztókról, amit átad a kínai kormánynak. Mentő ötletként az Oracle és a Walmart 20%-os részesedéssel belépne a kínai cégbe és ellenőrizné a kódot és az adatkezelést. November 12-ig kell rendezni a helyzetet, de ez nem igazán zavarja sem a felhasználókat, sem a hirdetőket, a TikTok népszerűsége töretlen, sőt a világjárvány hatására tovább növekszik a letöltések száma és egyre többen töltenek fel tartalmakat.

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink