A termékek végpontok közötti szénlábnyomelemzésére szólít fel a Nomad Foods
A Nomad Foods az európai élelmiszeripar szereplőit és a szabályozókat arra szólította fel, hogy átfogóbb megközelítést alkalmazzanak a termékéletciklus-elemző (LCA) tanulmányokban, kitérve azokban az élelmiszer-pazarlás hatásaira, és ezzel fokozva az átláthatóságot a fogyasztók felé, valamint megalapozva a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése felé ható lépéseket. A felhívást a Nomad Foods a 2021. évre vonatkozó, immár ötödik fenntarthatósági jelentése megjelenését követően tette.
A vállalatcsoport nemrégiben 22 népszerű terméke esetében rendelte meg a PRé Sustainability vállalat LCA-tanulmányát.
A cég 2021-ben került fel először a Dow Jones Sustainability Europe Indexre az európai élelmiszeripari vállalatok négy legjobban teljesítőjének egyikeként.
Kapcsolódó cikkeink
Nyílt innovációs portált indít a Nomad Foods az Innogettel
A nemzetközi innovációs hálózattal, az Innogettel társult a Nomad Foods…
Tovább olvasom >8 millió kilogramm élelmiszer a nélkülözőknek
Az Élelmiszerbank már 406 áruházból és 132 élelmiszer-forgalmazótól gyűjti össze…
Tovább olvasom >Laboratóriumi tengeri élelmiszerekkel kísérletezik a Birds Eye és a BlueNalu
Az amerikai BlueNaluval együttműködésben kezdett új vállalkozásba Európa legnagyobb fagyasztottélelmiszer-gyártó…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elindult a hazai dinnyeszezon
Elindult a hazai dinnyeszezon, az elmúlt néhány évvel ellentétben jó…
Tovább olvasom >Az ügyfélélmény az egyik legfontosabb versenyelőny
Az ügyfélélmény (customer experience, CX) ma már az egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Borús nyárkezdetet jelez Németországnak a DIW konjunktúra-barométere
Nem kecsegteti derűs kilátásokkal a német gazdaságot a második negyedévre…
Tovább olvasom >