A sweeTEN-program folytatódik
Az ipartestület 2019-ben új lapot nyitott az oktatási területén, feladatkörébe emelte a tehetséges fiatalok képzését és szakmai elkötelezettségüknek fokozását. E tevékenységre eddig is sikertörténetként tekinthettek a szervezet vezetői – mérföldkő volt a Nemzeti Tehetség Programban az ösztöndíjasok támogatása, majd az ebből megalakuló sweeTEN program, ami 10 elkötelezett fiatal cukrász szakmai továbbképzését szolgálta. Ezzel egy időben létrejött az ipartestület ifjúsági tagozata, vezetője Ipacs Balázs.
Hosszú kényszerpihenő után május végén jött újra össze a sweeTEN csapat! A délelőtti program a 90 éves szombathelyi Mészáros cukrászdáé volt. Tulajdonosa, Mészáros Gábor az üzleti életben való talpon maradás lehetőségeiről tartott előadást. A grazi Mészáros Macaron & Dessert Boutique cukrászati termelő vezetőjével, Varga Ádámmal négyfajta macaront készítettek a fiatalok. Délután Fehér Judit irányításával gyönyörű csokivirágok, tortadekorációk születtek.
Következő alkalommal a csapatot Ipacs Balázs fogadta egész napos üzemlátogatáson és fagylaltkészítési tanfolyamon a tápiószecsői Hisztéria cukrászdában, itt a hazai cukrászdákban még alig előforduló speciális gépeket is megfigyelhették működés közben.
Június közepén Kovács Sándor mestercukrász, a Gerbeaud volt cukrászati vezetője mutatta be tradicionális sütemények elkészítésének tudományát.
Egy héttel később a munkában és az életben is gyakran előforduló konfliktusok fajtáiról és kezeléséről volt szó – a gyakorlatokat Fülöp Kata vezette, aki nagy empátiával nyitott meg új lehetőségeket a fiatalok számára. Délután Kovács János mestercukrász a karamellvirágok világába vezetett.//
Kapcsolódó cikkeink
Jó versenyezni, jó nyerni!
Az év három nagy tortaversenyéből kettőt megnyerő Füredi Krisztiánt, a…
Tovább olvasom >Magazin: Ideális körülmények között
A Füredi Fagyizó évek óta a fagylaltversenyek élmezőnyébe tartozik, de…
Tovább olvasom >További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >Kortárs (étel)művészet – A nap képe
Modern gyorsételek reneszánsz műremekek stílusában – akinek köszönjük: Rebecca Ruetten…
Tovább olvasom >A fine dining tálalás utolsó fél évszázada – A nap videója
Zanzásított bemutató az elmúlt 50 év food styling történetéről.
Tovább olvasom >