A Smurfit Kappa felvásárolja a PaperBox Rio de Janeiró-i csomagolóüzemet

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 09. 19. 04:00

A Smurfit Kappa bejelentette, hogy megvásárolta a brazíliai Rio de Janeiróban található PaperBox csomagolóüzemet. A papír alapú csomagolóipari cég szerint a tranzakció – a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függően – várhatóan október végén zárul le.

A papír alapú csomagolóanyagok piacán is jelentős mozgások vannak

Brazília a legnagyobb hullámkarton-piac Latin-Amerikában – jegyezte meg a vállalat. Az akvizíció a Smurfit Kappa brazíliai működési területének további bővítését jelenti, mivel jelenleg három másik államban is működik: Minas Gerais, Rio Grande do Sul és Ceará.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bővíthetjük lábnyomunkat Brazíliában, hogy kielégíthessük az innovatív és fenntartható csomagolások iránti növekvő keresletet” – nyilatkozta Laurent Sellier, a Smurfit Kappa amerikai kontinensen tevékenykedő vezérigazgatója. „Ez a felvásárlás kiszélesíti és megerősíti jelenlétünket az országban, javítja termelési kapacitásainkat, és lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is új lehetőségeket teremtsünk és új partnerségeket alakítsunk ki ügyfeleinkkel.”

Manuel Alcalá, a Smurfit Kappa brazíliai vezérigazgatója hozzátette:

„A Smurfit Kappa hisz Brazíliában és a növekedési lehetőségekben azáltal, hogy továbbra is hozzáadott értéket teremt ügyfeleink üzletéhez. A PaperBox nagy múltra tekint vissza a régióban, és különleges elkötelezettséget mutat az összes érdekelt fél iránt. Ez egy olyan örökség, amelyre a Smurfit Kappa építeni fog”.”

Checkout

Kapcsolódó cikkeink