A Sainsbury’s 2020 áprilisától csak 100%-ban szabadtartásból származó tojást árusít

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 10. 20. 14:09

Az Egyesült Királyságbeli Sainsbury’s – a szigetország kereskedelmi láncai közül elsőként – 2020 áprilisától már csak kizárólag szabadtartásban termelt tojásokat fog árusítani. A cég abban bízik, ily módon képes lesz a szabadtartásból származó tojások iránt egyre növekvő keresletet minőségi áruval kielégíteni, az állatjóléti követelmények betartását biztosítani, és egyben a környezet helyreállítását is támogatni.

A Kantar legfrissebb adatai szerint a szabadtartásból származó tojások forgalma tavaly 12 százalékkal – azaz több mint 10 millió fonttal – nőtt. Ezzel egyidejűleg azonban mérséklődött a ketreces és alternatív tartásban termelt tojások iránti kereslet.

A Sainsbury’s évente körülbelül 800 millió – azaz napi 2,2 millió – tojást értékesít üzleteiben és online csatornáin keresztül. 2009-ben elsőként kínált 100%-ban szabadtartásban termelt tojást, és a boltjaiban árusított saját márkás tojások mind az RSPCA által megfogalmazott állatjóléti követelményeknek megfelelő brit gazdaságokból származnak.

Kapcsolódó cikkeink