A Rubedo Life Sciences-szel együttműködésben fejleszt anti-ageing megoldást a Beiersdorf

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 24. 09:20

Több éves együttműködésbe kezd a Beiersdorf a Rubedo Life Sciences-szel, melynek során anti-ageing megoldást fejlesztenek a globális arcápolási piac számára.

Az együttműködés során a Beiersdorf a Rubedo sejtöregedési folyamatával kapcsolatos szaktudására épít – közölte a vállalat.

A partnerség a Rubedo kifejezetten a sejtek öregedését célzó kutatási programjaiból származó új vegyületeket fog vizsgálni.

Az öregedő sejtek [latin senescere = öregedni] az életkor előrehaladtával felhalmozódnak és gyulladást okoznak, ami hozzájárulhat az életkorral összefüggő bőrelváltozásokhoz és bőrbetegségekhez.

A szenolitikus és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkező vegyületek a Rubedo helyi bőrgyógyászati programjából származnak majd – jegyezte meg a Beiersdorf.

Dr. Gitta Neufang, a Beiersdorf globális kutatás-fejlesztésért felelős senior alelnöke kifejtette: – A bőrápolás terén vezető innovátori pozícióra törve hatalmas potenciált látunk a bőrfiatalításhoz szükséges kiváló megoldások fejlesztését célzó, a sejtek öregedésének dinamikusan fejlődő kutatási területén.

A Beiersdorf befektetőként is csatlakozik a Rubedóhoz, ugyanis az Oscar & Paul Corporate Venture Capital Fundon keresztül részt vett a nemrégiben lezárult „A” sorozatú finanszírozási körben.

A vállalat közölte, hogy az együttműködés révén új mércét kíván felállítani az anti-ageing bőrápolás területén, és új megoldásokat kíván kifejleszteni az arcápolási szegmensben.

ESM

Kapcsolódó cikkeink