A rovarfehérje az új takarmány
Az élelmiszerlánc karbonsemlegessé alakítása az Inseco számára valós cél: a dél-afrikai cég egy sor rovaralapú fehérjét fejlesztett ki, amely tökéletes megoldás a haszonállatok takarmányozására.
A cég fekete legyeket használ – kifejlett rovar, pete és lárva állapotban – arra, hogy állati takarmányozásra és emberi fogyasztásra egyaránt alkalmas élelmiszert fejlesszen ki, de a rovarokat alkalmazza fő összetevőként gyógyszerek és kozmetikumok fejlesztéséhez is. A rovarok ezen felül fenntartható alternatívaként szolgálnak a pálmaolaj kiváltásához is.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Az Agroloop 13 ezer négyzetméteres automatizált gyára mérföldkőnek számít a rovarfehérje-gyártó iparágban
Az európai fehérjekitettség egyre sürgetőbb problémát jelent az agrárszektorban: a…
Tovább olvasom >Tojásszövetség: túl alacsonyak a tojásárak
A tojásszövetség szerint az elmúlt időszakban annyit csökkent az étkezési…
Tovább olvasom >Fenntartható fehérjékre szakosodott központot nyitott a Bezos Earth Fund Észak-Karolinában
A Bezos Earth Fund bízik abban, hogy a North Carolina…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ipari termelés 4,2 százalékkal mérséklődött novemberben
2024 novemberében az ipari termelés volumene 4,2, munkanaphatástól megtisztítva 2,9…
Tovább olvasom >Globális trendek – élelmiszeripari insightok
Az élelmiszeripar globális trendjeinek és innovációinak vezető platformjaként működő SIAL…
Tovább olvasom >Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >