A Red Bull BPM Playert indított útjára

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 11. 11:15

A Red Bull 2010 őszén útjára indította a Red Bull BPM Player-t, az alkalmazást, amely minden zeneszerető embernek lehetővé teszi, hogy dj-ként lépjen a közönség elé. Mindehhez csupán egy iPad-re, iPhone-ra vagy iPod Touch-ra van szükség. Az eseményre a Trouw Amsterdam-ban került sor, ahol a holland és nemzetközi DJ elit krémje, köztük a Modeselektor, Joris Voorn, Nuno dos Santos, Darko Esser, és Brutuzz szórakoztatta a megjelenteket bemutató szettekkel.

Red Bull BPM PlayerA professzionális, illetve elsősorban nem-profi DJ-k általi használatra kifejlesztett Red Bull BPM Player három változatban (Compact, Pro és HD) kapható az Apple Appstore-ban. Az alkalmazás teljes körű és mobil DJ rendszert biztosít, és eleget tesz a 21. századi keverés minden követelményének; a hagyományos lemezpörgetés és annak digitális megfelelője egyvelegét biztosítva. Az alkalmazás elsősorban klubkörnyezetben való használatra készült, de hasonlóan hasznosnak bizonyulhat házibulikon és informális összejöveteleken is.

Ezzel a különleges alkalmazással a Red Bull arra szeretné ösztönözni a klubjáró fiatalokat, hogy ők is tevékenyen, DJ-ként vegyenek részt a világ minden táján szervezett Red Bull BPM Open Deck rendezvényeken. A bemutató rendezvény az alkalmazásban rejlő lehetőségeket volt hivatott bemutatni, elsősorban azt, hogy segítségével milyen könnyűvé is válik izgalmas „DJ párbajok” szervezése és lebonyolítása.

Hasonló alkalmazásokkal ellentétben, a Red Bull BPM Player minden igénynek eleget tesz, és a 21. század különleges DJ igényeit szem előtt tartva lett kialakítva. Egyedülálló tulajdonságai közé tartozik a pre-fader belehallgatás lehetősége (ehhez a közeljövőben különleges audio-kábeleket teszünk majd elérhetővé). Ezen felül bármilyen audio-formátummal (AAC, Apple Lossless, MP3, AIFF, WAV, stb.) megbirkózik, optimális hangminőséget (32 bit) kínál, mindezt egy kiemelten felhasználó-barát felületen keresztül. A digitális lemeztáskát az iTunes-on vagy a böngészőn keresztül is lehet frissíteni.

Kapcsolódó cikkeink