A Prestige Reserve Gastrovin minősítést ad

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 14. 08:43

Az Európa 25 országában bejegyzett Prestige Reserve védjegyet a Prestige Reserve Club szakmai zsűrije félévente ítéli oda azoknak a boroknak, amelyek a prémium kategóriában is kimagasló minőséget képviselnek, így alkalmasak arra, hogy a magyar borászat kiemelkedő értékeire itthon és külföldön is felhívják a figyelmet.
A Prestige Reserve 2014 tavaszi fordulójában az alábbi szempontok alapján a zsűri a tesztelt borok gasztropontenciáját is értékelni fogja, és az alábbi szempontrendszer szerint Gastrovin Selection minősítést adhat:

Gastrovin minősítés szempontjai:
1.Minőségileg, technológiailag kifogástalannak kell lennie, 80 pont felett.
2.Vendégbarát árfekvésűnek kell lennie, ahol az ár összhangban van a minőséggel, a bor és a borászat imidzsével.
3.Fontos, hogy a borok sokoldalúan felhasználhatóak, illeszthetőek legyenek a különféle stílusú, szortimentű éttermek ételkínálatához.
4. Előny, ha a borok egy ismert brand alatt jelennek meg kellő mennyiségben, ami biztosítja azok ismertségét, piaci jelenlétét, elérhetőségét.
5.A jó gastroborok nyitás után rövid időn belül élvezhetőek, ugyanakkor kellőképpen stabilak, jól poharazhatóak.
6.Fontos, hogy a borászat a bort éves szinten a piacon tartva kellően nagy területen tudja az éttermek ellátásához szükséges logisztikát biztosítani.
7.Előnyösebb, ha a bor stílusa, pozicionálása kiforrott, kisebb ingadozásoktól eltekintve közel állandó minőséget és árszintet is képvisel.

Kibővült a borszakértőkből, a bormédia képviselőiből és a több borértő-fogyasztóból álló zsűri. A már ismert és elismert zsűritagok köre több, a Magyar Sommelier Szövetség által delegált taggal gyarapszik.
Továbbra is nevezhetőek külön kategóriában a VINA (Vinum Naturalis) alapelveknek megfelelő borok, ahol a szőlőtermelés és a borkészítés szabályozása szigorúbb még a bortörvényekben
A nevezés ingyenes, a borok beküldési határideje 2014. október 23.

A Prestige Reserve Gastrovin minősítést ad

Kapcsolódó cikkeink