A P&G koronavírus-ölő fertőtlenítőszert vezet be az Egyesült Királyságban

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 02. 23. 11:27

Az USA-ban nagy siker aratott Microban 24 fertőtlenítőszer családot először a UK-ban vezeti be a Procter&Gamble. Az integrált kampány célja, hogy a vásárlók 95%-át elérjék.

Microban 24 termékcsalád

Február 22-én tette közzé tájékoztató anyagát a P&G a BusinessWire oldalán, amelyben bejelentik a 24 órás felületi védelmet nyújtó, baktérium- és vírusölő Microban 24 termékcsalád bevezetését.

Videó a közösségi médiában

A két hónaposra tervezett aktiváció minden médiára kiterjed, különös hangsúllyal a közösségi platformokra. Az edukációs jellegű kommunikáció a Twitteren, Instagramon és Pinteresten is megjelenik. A vállalat célkitűzése, hogy két hónapon belül elérje a háztartások vásárlási döntéshozóit, népszerűsítse a márkát a közösségi platformokon és a márkanagyköveteken keresztül. A digitális hangsúly fő oka a tavaly óta tartó szigorú pandémiás lezárások és korlátozások.

Microban 24 termékcsalád

A Microban 24 márka váratlan lett sláger, tavaly februári bevezetése óta az USA-ban. Mivel a fogyasztók a koronavírus miatti aggodalmak közepette hamar kiürítették az ismert fertőtlenítőszer polcokat, felvásárolták a Clorox és a Lysol termékeket, hajlandóak voltak olyan kevésbé ismert termékeket vásárolni, mint a Microban 24.

Microban 24 pajzs logóA Microban 24-et az otthon körüli kemény, nem porózus, étellel nem érintkező felületeken, például ajtókilincseken, íróasztalokon, kukákon és szekrényeken való használatra tervezték. Ezeket a sokszor érintett területeket folyamatosan használjuk, ezért tökéletes környezetet nyújtanak a vírusok és baktériumok terjedéséhez.

A Microban 24 mögött álló tudomány egy erőteljes formula, amely ötvözi az aktív antibakteriális összetevőket és többrétegű védelmet nyújt a felületeken. Ennek eredményeként az antibakteriális hatóanyagok akár 24 órán át a felszínen maradnak, így folyamatosan megölik a baktériumokat, akár napi többszöri érintés esetén is.

A fertőtlenítő sprayt, felülettisztítót és fürdőszobai tisztítószert friss és citrus illatban tartalmazó termékcsalád egyedülálló védelmet nyújt a baktériumok ellen. Elpusztítja a baktériumok 99,9%-át és egyes vírusokat is, köztük a COVID-19 vírust (burkolt vírusokon tesztelt, 5 perc érintkezési idővel) és az influenza vírust (burkolt vírusokon tesztelt, 5 perc érintkezési idővel) is. A baktériumok elpusztítását akár 24 órán keresztül folytatja, még több érintés után is.

A hatékony alkalmazáshoz rá kell fújni a Microban 24-et a fertőtleníteni kívánt felületekre, majd 5 perc hatóidő után egy kendővel le kell törölni. Ez a folyamat a baktériumok 99,9 %-át elpusztítja akár 24 órás időtartamra.

Új szemlélet a termékbevezetésben

A Microban 24 bevezetése eltért a P&G szokásos centralizált döntéshozatali folyamatától és kihagyta a jelentős erőforrások mozgósítása előtt szokásos aprólékos tesztmarketinget.

A Microban 24 fejlesztése újabb jele annak, hogy a P&G megújította szemléletét az innováció és az új termékek marketingje terén. Marc Pritchard, a márkákért felelős vezérigazgató az elmúlt években ezt a folyamatot „konstruktív megszakításnak” nevezte, gyors stratégia váltásnak, hogy megfeleljen a nyomás alatt álló társadalom igényeinek. Ezt a témát a múlt hónapban a virtuális Consumer Electronics Show keretében tartott beszédében elemezve mondta, hogy a vállalat „183 év  tapasztalatát ötvözi a startupok vállalkozói szellemiségével”.

A P&G kiemelte legújabb termékei között a Microban 24-et és az Oral-B foghigiénés márkáját, amely az elektromos fogkefék értékesítésének 20%-os értékesítési ugrását jelentette a decemberi negyedév során. A tisztítószerek, főként a Tide és a Mr. Clean iránti folyamatos kereslet miatt a P&G árbevétele 8% -kal emelkedett az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A társaság 7% -kal növelte a marketingre fordított kiadásokat, amit a menedzsment az értékesítés növekedéséhez képest „megfelelőnek” nevezett.

Kapcsolódó cikkeink