A pápai húsüzem felszámolásának megindítását kezdeményezte az önkormányzat

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 09. 11:25

Kezdeményezte a pápai húsüzem felszámolási eljárásának megindítását a pápai önkormányzat a Veszprém Megyei Törvényszéknél – tájékoztatta a város önkormányzata hétfőn közleményben az MTI-t.

hus-

A közlemény szerint a pápai képviselőtestület mint a többségi tulajdonosi jogok gyakorlója november 6-i ülésén „a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel” döntött arról, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében megindítja a felszámolási eljárást.

Közölték: a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. – akkor még Pápai Hús 1913 Kft. néven – 2014. júniusában kötött csődegyezséget hitelezőivel, ám a továbbra is fennálló tőkehiány miatt a Pápai Hús-csoport szükséges reorganizációja elmaradt, a társaságok tartalékai pedig november elejére kimerültek. A húsüzem lehetőségeit az elmúlt hónapokban számottevően korlátozta a korábban jelentős oroszországi export ellehetetlenülése is.

Hozzátették: a társaságoknál a november elején esedékes személyi juttatásokat rendben kifizették, a termelés egyelőre folyamatos, megrendeléseinek az üzem eleget tesz.

A felszámolási eljárással kapcsolatban az MTI megkeresésére a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink