A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett: a hüvelyesek fogyasztását ösztönző kezdeményezés ezúttal az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában mutatta be a növényi táplálkozás lehetőségeit a diákoknak.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A Radnóti Összefogás Fesztivál keretében Zsolnay Gergely vegán séf, kertészmérnök és táplálkozástudományi szakértő tartott szemléletformáló előadást az élelmiszeripari kihívásokról, a táplálkozás egészségügyi és környezeti hatásairól, valamint a különböző növényi étrendek közötti különbségekről.
A több mint 100 fős hallgatóság egy vitát is végighallgathatott, ahol a növényi és állati eredetű étrendek etikai és környezeti aspektusaival kapcsolatos véleményét ütköztette Zsolnay Gergely, Bergovecz László (a MAVEG elnöke), valamint Mezőszentgyörgyi Dávid, a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezet ügyvezetője.
A rendezvény zárásaként a diákok megkóstolhatták a BiOrganik VeganChef szendvicskrémjeit, valamint a Vega-Farm gabonakolbászát és szejtán sonkáját – a visszajelzések szerint a növényi finomságok nagy sikert arattak. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi fehérjeforrások iránti kereslet hajtja a diófélék európai piacát
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kovász- és kombuchamegosztó kampányt indít a Felelős Gasztrohős Alapítvány
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
20 éves a Magyar Termék – stabil iránytű a hazai FMCG-ben – Benedek Eszter: hogyan épít közösséget és üzleti értéket a védjegyrendszer?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KPMG CEO Outlook 2025: Újratervezett bizalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Visszatérhet a vasárnapi zárvatartás Európában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
