A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett: a hüvelyesek fogyasztását ösztönző kezdeményezés ezúttal az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában mutatta be a növényi táplálkozás lehetőségeit a diákoknak.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A Radnóti Összefogás Fesztivál keretében Zsolnay Gergely vegán séf, kertészmérnök és táplálkozástudományi szakértő tartott szemléletformáló előadást az élelmiszeripari kihívásokról, a táplálkozás egészségügyi és környezeti hatásairól, valamint a különböző növényi étrendek közötti különbségekről.
A több mint 100 fős hallgatóság egy vitát is végighallgathatott, ahol a növényi és állati eredetű étrendek etikai és környezeti aspektusaival kapcsolatos véleményét ütköztette Zsolnay Gergely, Bergovecz László (a MAVEG elnöke), valamint Mezőszentgyörgyi Dávid, a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezet ügyvezetője.
A rendezvény zárásaként a diákok megkóstolhatták a BiOrganik VeganChef szendvicskrémjeit, valamint a Vega-Farm gabonakolbászát és szejtán sonkáját – a visszajelzések szerint a növényi finomságok nagy sikert arattak. //
Kapcsolódó cikkeink
Sweet Palermo® – a tökéletes paprika nyomában
A Sweet Palermo® paprikák története nem csupán egy sikeres fajtanemesítésé,…
Tovább olvasom >Promóciós fordulat – a márkák visszatérnek, de csak akciósan?
Az elmúlt másfél évben a vásárlói döntések alapjaiban változtak meg…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Marad 2026-ra is a kiskereskedelmi különadó
A magyar gazdaság szereplői és a lakosság számára is jelentős…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság követeli az árréscsökkentés eltörlését
Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az élelmiszerekre,…
Tovább olvasom >Veszélyben a Mohu palackvisszaváltási szerepe egy új uniós rendelet miatt
Egy új európai uniós rendelet értelmében 2029-től kizárólag nonprofit szervezetek…
Tovább olvasom >