A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 06. 05. 20:08

A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett: a hüvelyesek fogyasztását ösztönző kezdeményezés ezúttal az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában mutatta be a növényi táplálkozás lehetőségeit a diákoknak.

A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.

A Radnóti Összefogás Fesztivál keretében Zsolnay Gergely vegán séf, kertészmérnök és táplálkozástudományi szakértő tartott szemléletformáló előadást az élelmiszeripari kihívásokról, a táplálkozás egészségügyi és környezeti hatásairól, valamint a különböző növényi étrendek közötti különbségekről.

A több mint 100 fős hallgatóság egy vitát is végighallgathatott, ahol a növényi és állati eredetű étrendek etikai és környezeti aspektusaival kapcsolatos véleményét ütköztette Zsolnay Gergely, Bergovecz László (a MAVEG elnöke), valamint Mezőszentgyörgyi Dávid, a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezet ügyvezetője.

A rendezvény zárásaként a diákok megkóstolhatták a BiOrganik VeganChef szendvicskrémjeit, valamint a Vega-­Farm gabonakolbászát és szejtán sonkáját – a visszajelzések szerint a növényi finomságok nagy sikert arattak. //

Kapcsolódó cikkeink