A Nestlé sikeres tesztek után Európában is forgalmazni fogja a vegán KitKat-et

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 08. 30. 13:43

A Nestlé bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban és néhány más országban sikeres kísérletet követően Európa-szerte tervezi a KitKat vegán verziójának bevezetését.

A termék egyesíti a Nestlé csokoládéinnovációs és tejmentes alternatívák terén szerzett szakértelmét

A KitKat V 15 országban kerül értékesítésre Európa szerte, köztük Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Ausztriában, Dániában, Svédországban, Finnországban, Lettországban, Litvániában, Görögországban, Portugáliában, Lengyelországban, Magyarországon és Hollandiában.

A KitKat V egy tanúsítvánnyal rendelkező vegán termék, amelyet csokoládészakértők fejlesztettek ki a Nestlé yorki édesipari kutatási és fejlesztési központjában, az Egyesült Királyságban.

Louise Barrett, a yorki Nestlé Cukrászati ​​Terméktechnológiai Központ vezetője elmondta:

“Tavaly úgy döntöttünk, hogy a KitKat V-t K+F gyártóüzemeinkben gyártjuk, hogy a terméket sokkal gyorsabban tudjuk a polcokra tenni, és tesztelni tudjuk fogyasztóinkkal. A fogyasztók válasza elsöprő volt, és most már izgatottan várjuk, hogy sokkal szélesebb körben is piacra dobjuk.”

A KitKat V fenntartható forrásból származó kakaóból készül a Nestlé Cocoa Plan keretében, és rendelkezik a Rainforest Alliance tanúsítvánnyal.

A termékben a tejet egy rizsalapú alternatívára cserélték, amely megismétli az eredeti KitKat textúráját és ízét – tette hozzá a cég.

A KitKat V karbonlábnyoma 18%-kal alacsonyabb a szokásos tejcsokoládé KitKathoz képest a teljes életciklusa során, a gazdaságtól a fogyasztóig.

A termék alacsonyabb szénlábnyomát a Carbon Trust tanúsította – tette hozzá a Nestlé.

A Nestlé a németországi hamburgi cukrászüzemét választotta az új vegán KitKat gyártásához. Corinne Gabler, az európai cukrászdák vezetője elmondta:

„Erős trendet látunk az élelmiszerek terén, egyre többen keresnek növényi alapú ételeket, beleértve a finomságokat is. Ez egy jelentős édesipari márka vegán alternatívájának valaha volt egyik legnagyobb bevezetése, és ez mutatja az ebbe a trendbe vetett bizalmunkat. Örömmel kínáljuk a KitKat V-t mindazoknak a KitKat-rajongóknak, akik arra kértek minket, hogy megvalósítsuk! “

A Nestlé legújabb innovációi a növényi alapú kategóriában többek között a hús és tenger gyümölcsei alternatíváit, készételeket és pizzák, tejtermékek alternatíváit, kávékeverékeket és tejszínes krémeket, csokoládé- és malátaitalokat, fagylaltokat és sajtokat tartalmaznak.

European Supermarket Magazine

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek