A Nestlé és a Fonterra eladja a Dairy Partners Americas-t a Lactalisnak

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 16. 09:12

Megállapodást írt alá a svájci Nestlé és a Fonterra tejipari szövetkezet a francia Lactalissal 2003-ban alapított brazil közös vállalatuk, a Dairy Partners Americas (DPA) 125,4 millió euróért történő eladásáról.

Az ügylet a Cade (Adminisztratív Gazdaságvédelmi Tanács) jóváhagyásától függően várhatóan 2023 közepéig lezárul.

A megállapodás értelmében a Lactalis do Brasilhoz kerül a DPA Brasil üzletág, valamint a Chambinho, Chamyto és Chandelle márkák használatához kapcsolódó szellemi tulajdonjogok az országban. Emellett a francia tejipari vállalat hosszú távú licenszet kap a Nestlé, Ninho, Neston, Molico és Nesfit márkák kizárólag a hűtött tejtermékek szegmensében való használatára.

A tranzakció eredményeképpen a Lactalis átveszi a DPA teljes operációját, ide értve a gyárakat, a disztribúciós központokat és az alkalmazottakat is.

A Dairy Partners Americat a Fonterra és a Nestlé 2003-ban hozta létre tejtermékek gyártására és forgalmazására Latin-Amerikában. A közös vállalat 2014-ben tevékenységét Brazíliára és a hűtött tejtermékek gyártására összpontosította. A vállalatban a Fonterra 51%-os részesedéssel rendelkezett, míg a Nestlé a fennmaradó 49%-ot birtokolta.

A DPA két gyárában – Ararasban és Garanhunsban – összesen 1300 alkalmazottat foglalkoztat. Legismertebb brazíliai márkái közé tartozik a Nestlé, a Chamyto, a Ninho, a Chandelle, a Chambinho, a Neston és a Molico.

A Lactalis közel egy évtizede van jelen Brazíliában, és olyan jól ismert helyi márkák tulajdonosa, mint a Parmalat, Président, Batavo, Poços de Caldas, Itambé és Elegê.

ESM

Kapcsolódó cikkeink