A nemzetközi sajtolimpiáról arany- és ezüstérmet hoztak haza a Kőröstej sajtjai
Idén 12. alkalommal rendezte meg a nemzetközi „Käsiade” sajtversenyt Hopfgartenben, Tirolban az osztrák és nemzetközi szakemberekből álló CheeseMakers and Dairy Professionals Szövetség.
A sajtolimpián a szakmai zsűri a Kőröstej Cégcsoport két termékét is éremmel jutalmazta. Az itthon és külföldön egyaránt népszerű HAJDÚ grill sajt aranyérmet szerzett a félkemény sajtok között, a Labneh joghurtsajtot pedig ezüstéremmel díjazták a krémsajtok kategóriájában.
A „Käsiade” a sajtkészítők számára meghirdetett jelentős nemzetközi verseny, amelyen a minőségi sajtok legjobbjait díjazzák. A termékeket 42 tagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri bírálta, különös hangsúlyt helyezve az ízre és a textúrára. A versenyre összesen 12 országból, Ausztria mellett többek között Hollandiából, Svájcból, Németországból, Romániából, Spanyolországból és Dániából is sok pályázat érkezett,körülbelül 450 sajt mérettette meg magát.
Idén 12. alkalommal rendezte meg a nemzetközi „Käsiade” sajtversenyt Hopfgartenben, Tirolban az osztrák és nemzetközi szakemberekből álló CheeseMakers and Dairy Professionals Szövetség.
A sajtolimpián a szakmai zsűri a Kőröstej Cégcsoport két termékét is éremmel jutalmazta. Az itthon és külföldön egyaránt népszerű HAJDÚ grill sajt aranyérmet szerzett a félkemény sajtok között, a Labneh joghurtsajtot pedig ezüstéremmel díjazták a krémsajtok kategóriájában.
A „Käsiade” a sajtkészítők számára meghirdetett jelentős nemzetközi verseny, amelyen a minőségi sajtok legjobbjait díjazzák. A termékeket 42 tagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri bírálta, különös hangsúlyt helyezve az ízre és a textúrára. A versenyre összesen 12 országból, Ausztria mellett többek között Hollandiából, Svájcból, Németországból, Romániából, Spanyolországból és Dániából is sok pályázat érkezett,körülbelül 450 sajt mérettette meg magát.
A Kőröstej Cégcsoport a tiroli sajtversenyen két sajtjával, a HAJDÚ grill sajttal, valamint a Labneh joghurtsajttal indult, és egyedüli magyar díjazottként, mindkét termék magas elismerésben részesült. A HAJDÚ grill sajt arany-, a HAJDÚ Labneh joghurtsajt pedig ezüstérmet szerzett kategóriájában.
Egyik sajt sikeresem véletlen: a különleges eljárással és egyedi receptúrával készült HAJDÚ grill sajt ízvilágát már a hazai közönség is díjazta idén áprilisban, amikor a fogyasztók szavazata alapján elnyerte az Év Terméke díjat. A HAJDÚ Labneh joghurtsajt pedig szintén idehaza, a II. Magyar Sajtmustrán imponáló pontszámmal, a megszerezhető 100 pontból 98-calnyert pár hete aranyérmet.
A Tirolban ezüstérmes Labneh joghurtsajt neve ugyanakkor a magyarok számára egyelőre még nem csenghet ismerősen, mivel csak a külföldi piacokon került eddig forgalomba, ahol komoly népszerűségre tett szert. Azonban jó hír a hazai sajtkedvelők számára, hogy 2015első negyedévében, már itthon is elérhetővé válik a boltok polcain ez a könnyen emészthető savófehérjében gazdag, különleges termék.
Tráj Gyula, a Kőröstej ügyvezetője, aki személyesen vette át az érmeket Tirolban, elmondta:”Sikerült beszélnem a Szervezőbizottság Elnökével, Stefan Hörtnagl úrral a díjátadón. Mint elmesélte, őszintén meglepte a zsűrit, hogy nagyüzemi körülmények között is olyan kiváló minőségű sajtokat tudunk a Kőröstejnél előállítani, mint a HAJDÚ grill sajt és a HAJDÚ Labneh joghurtsajt.” Az eredményhirdetés során többször hangsúlyozták a szervezők a kiváló minőség fontosságát és a verseny végén kihirdették a „Peak of theQuality” díjat is, melyet egy svájci sajtmanufaktúra nyert eledami típusú sajtjával.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: bio baromfivirslit hívott vissza a Müller
A minőségmegőrzési idő lejárta előtti romlás kockázata miatt a Müller…
Tovább olvasom >