A mosléktál mint gasztronómiai koncepció
5-6 éve New York vendéglátásában trendszerűen megjelentek a mindenféle össze nem illő étel halmozásával készülő, úgynevezett garbage plate-ek, amit leginkább mosléktálnak lehetne fordítani, de tartalmát tekintve hitelesebb a jobban is hangzó maradéktál. Ezt egy régi amerikai éttermi „szokás” szerint az este a konyhában megmaradt ételek rendszertelen halmozásával készítették, mindenféle maradékok összeöntésével.
Akadnak vendéglátósok, akik azt állítják, generációk óta szokás ez náluk, mások csak újraalkalmazzák a régi gyakorlatot; mindenesetre ma is éttermek tucatjai kínálják a bizarr fogást a nagyvárosban. Ezeknek a maradéktálaknak az a szabálya, hogy nincs szabály, azaz követendő recept. Azonban a Nagy Almában dolgozó kollégák mégiscsak nyújthatnak valami állandót, megjegyezhetőt, ha idén már a New York Times gasztronómiai mellékletében is megjelenhetett egy toplista a város 10 legjobb mosléktálkészítő helyéről!//
Kapcsolódó cikkeink
Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Országos kutatás: ezek a magyarok kedvenc fogásai
Bár többé-kevésbé nyitottak az újdonságokra, egyértelműen ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
2024 az új rekordéve a hazai turizmusnak
A kiemelkedő 2023. évi eredményt is csaknem 11%-kal megfejelve minden…
Tovább olvasom >Újabb rekordévet zártak a magyar turisták Horvátországban
A harmadik éve tartó emelkedő ütemnek megfelelően 2024-ben újabb rekordévet…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >