A mosléktál mint gasztronómiai koncepció
5-6 éve New York vendéglátásában trendszerűen megjelentek a mindenféle össze nem illő étel halmozásával készülő, úgynevezett garbage plate-ek, amit leginkább mosléktálnak lehetne fordítani, de tartalmát tekintve hitelesebb a jobban is hangzó maradéktál. Ezt egy régi amerikai éttermi „szokás” szerint az este a konyhában megmaradt ételek rendszertelen halmozásával készítették, mindenféle maradékok összeöntésével.
Akadnak vendéglátósok, akik azt állítják, generációk óta szokás ez náluk, mások csak újraalkalmazzák a régi gyakorlatot; mindenesetre ma is éttermek tucatjai kínálják a bizarr fogást a nagyvárosban. Ezeknek a maradéktálaknak az a szabálya, hogy nincs szabály, azaz követendő recept. Azonban a Nagy Almában dolgozó kollégák mégiscsak nyújthatnak valami állandót, megjegyezhetőt, ha idén már a New York Times gasztronómiai mellékletében is megjelenhetett egy toplista a város 10 legjobb mosléktálkészítő helyéről!//
Kapcsolódó cikkeink
Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Két éve alakult meg hazánk első, iparágakon és régiókon átívelő…
Tovább olvasom >Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Essendire változtatta nevét az AccorInvest
Megújította nevét és vállalati identitását az AccorInvest, immár Essendi néven…
Tovább olvasom >