A mosléktál mint gasztronómiai koncepció
5-6 éve New York vendéglátásában trendszerűen megjelentek a mindenféle össze nem illő étel halmozásával készülő, úgynevezett garbage plate-ek, amit leginkább mosléktálnak lehetne fordítani, de tartalmát tekintve hitelesebb a jobban is hangzó maradéktál. Ezt egy régi amerikai éttermi „szokás” szerint az este a konyhában megmaradt ételek rendszertelen halmozásával készítették, mindenféle maradékok összeöntésével.
Akadnak vendéglátósok, akik azt állítják, generációk óta szokás ez náluk, mások csak újraalkalmazzák a régi gyakorlatot; mindenesetre ma is éttermek tucatjai kínálják a bizarr fogást a nagyvárosban. Ezeknek a maradéktálaknak az a szabálya, hogy nincs szabály, azaz követendő recept. Azonban a Nagy Almában dolgozó kollégák mégiscsak nyújthatnak valami állandót, megjegyezhetőt, ha idén már a New York Times gasztronómiai mellékletében is megjelenhetett egy toplista a város 10 legjobb mosléktálkészítő helyéről!//
Kapcsolódó cikkeink
Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
A balatonfüredi Bagaméri Dörgicsei Mandulása lett az Év Fagylaltja 2025-ben
A Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében idén is folytatódott az Év…
Tovább olvasom >Megenni 120 000 dollárt – A nap videója
Egy performansz, amely során David Datuna művész elfogyaszt egy banánt,…
Tovább olvasom >13 az 1-ben – A nap képe
Legalábbis ezt az érzetet kelti ez a többfunkciós grillsütő: grillezőt,…
Tovább olvasom >