A METRO a fenntartható gasztronómiáért
A fenntartható gasztronómia napja előtt egy héttel került megrendezésre a hagyományos METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum, a melynek csúcspontja idén is a METRO Fenntartható Gasztronómia díjak átadása volt.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/06/Kozonseg-1024x683.jpg)
A szakmai program fő témái a generációs különbségekből adódó, valamint a gazdasági-társadalmi kihívások voltak
A szakmai programon a generációs különbségekből adódó, valamint a gazdasági-társadalmi kihívások álltak, amelyek sikeres kezelése jövőkompatibilissé teheti a vendéglátóipart. Gondolatébresztő előadást tartott Dr. Forgács Attila gasztropszichológus és Steigervald Krisztián generációkutató.
A jó gyakorlatok között Márics József igazgató bemutatta a Divinus Hotel Superior komplex fenntarthatósági megújulását, Dranka-Petro Ingrid szakács, cukrász és mentor pedig a befogadó vendéglátás örömeiről és nehézségeiről adott képet a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem koncepcióján és történetén keresztül.
Az előadásokat kerekasztal-beszélgetés zárta ambiciózus fiatal séfek – Farkas Richárd, Dalnoki Bence és Pohner Ádám – részvételével, majd a program csúcspontjaként átadtuk a METRO Fenntartható Gasztronómia Díjakat.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/06/Bosze_Akos-683x1024.jpg)
A beszélgetések moderátora Bősze Ákos, a METRO Magyarország HoReCa üzletfejlesztési vezetője volt
A METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat személy kategóriában Dávid-Dobos Zsófia, a Hungast vezető dietetikusa nyerte el a közétkeztetésben dolgozó dietetikusok szakmai megbecsültségének növeléséért, az iskolai közétkeztetésbe bevezethető fenntartható, egészséges fogások kidolgozásáért.
A vendéglátóhely kategória 2024-es díjazottja az Iszkor – Mályinka: a bükki Mályinkán, az erdő kapujában található, fenntarthatósági szempontok alapján üzemelő vonzó vidéki bisztró magas színvonalon műveli a farm to table gyakorlatát, és példamutató kapcsolatokat ápol a helyi termelőkkel. A díjat Pohner Ádám tulajdonos és séf vette át.
Az elismerést szervezet kategóriában a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kapta a magyarországi üzletláncokban, élelmiszergyártó- és catering cégeknél képződő élelmiszerfelesleget #szociális céllal és magas fokon szervezett mentéséért, mellyel nagyban hozzájárulnak az élelmiszerhulladék-képződés megakadályozásához. A díjat Hajnal Henriett fejlesztési igazgató, Bérces Éva fejlesztési vezető és Tiliczki Jonatán szervezeti kapcsolattartó vették át.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/06/Dijazottak2024-1024x683.jpg)
A győztesek: Pohner Ádám, Dávid-Dobos Zsófia és Hajnal Henriett – Bősze Ákossal
Kapcsolódó cikkeink
Szardínián terjeszkedik a Metro Italia
A Metro Italia bejelentette, hogy 2025 tavaszán megnyitja harmadik áruházát…
Tovább olvasom >7,2%-os árbevétel-növekedést jelentett a Metro AG a második negyedévben
A Metro AG 7,2%-os forgalomnövekedésről számolt be pénzügyi éve második…
Tovább olvasom >Megnövekedett forgalmat képes kiszolgálni a debreceni METRO
A METRO áruházlánc 2022-től folyamatosan alakítja át hazai áruházait: a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az olasz fagylalt és a tökéletes hűvös harmóniája
Az olasz fagylalt, közismertebb nevén gelato, nem csupán egy egyszerű…
Tovább olvasom >Ha nem vesznek be a kínai cirkuszba, menj pincérnek – A nap videója
Karrierváltás: az ember visszaszerzi munkáját a robotoktól – kár, hogy…
Tovább olvasom >Egy különleges séfkés még különlegesebb kültéri reklámja – A nap képe
Egy fém óriásplakát-tábla hirdette Bécsben a Tyrolit kések rozsdamentességét: kitéve…
Tovább olvasom >