A METRO a fenntartható gasztronómiáért

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2024. 06. 11. 11:49

A fenntartható gasztronómia napja előtt egy héttel került megrendezésre a hagyományos METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum, a melynek csúcspontja idén is a METRO Fenntartható Gasztronómia díjak átadása volt.

A szakmai program fő témái a generációs különbségekből adódó, valamint a gazdasági-társadalmi kihívások voltak

A szakmai programon a generációs különbségekből adódó, valamint a gazdasági-társadalmi kihívások álltak, amelyek sikeres kezelése jövőkompatibilissé teheti a vendéglátóipart. Gondolatébresztő előadást tartott Dr. Forgács Attila gasztropszichológus és Steigervald Krisztián generációkutató.
A jó gyakorlatok között Márics József igazgató bemutatta a Divinus Hotel Superior komplex fenntarthatósági megújulását, Dranka-Petro Ingrid szakács, cukrász és mentor pedig a befogadó vendéglátás örömeiről és nehézségeiről adott képet a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem koncepcióján és történetén keresztül.
Az előadásokat kerekasztal-beszélgetés zárta ambiciózus fiatal séfek – Farkas Richárd, Dalnoki Bence és Pohner Ádám – részvételével, majd a program csúcspontjaként átadtuk a METRO Fenntartható Gasztronómia Díjakat.

A beszélgetések moderátora Bősze Ákos, a METRO Magyarország HoReCa üzletfejlesztési vezetője volt

A METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat személy kategóriában Dávid-Dobos Zsófia, a Hungast vezető dietetikusa nyerte el a közétkeztetésben dolgozó dietetikusok szakmai megbecsültségének növeléséért, az iskolai közétkeztetésbe bevezethető fenntartható, egészséges fogások kidolgozásáért.
A vendéglátóhely kategória 2024-es díjazottja az Iszkor – Mályinka: a bükki Mályinkán, az erdő kapujában található, fenntarthatósági szempontok alapján üzemelő vonzó vidéki bisztró magas színvonalon műveli a farm to table gyakorlatát, és példamutató kapcsolatokat ápol a helyi termelőkkel. A díjat Pohner Ádám tulajdonos és séf vette át.
Az elismerést szervezet kategóriában a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kapta a magyarországi üzletláncokban, élelmiszergyártó- és catering cégeknél képződő élelmiszerfelesleget #szociális céllal és magas fokon szervezett mentéséért, mellyel nagyban hozzájárulnak az élelmiszerhulladék-képződés megakadályozásához. A díjat Hajnal Henriett fejlesztési igazgató, Bérces Éva fejlesztési vezető és Tiliczki Jonatán szervezeti kapcsolattartó vették át.

A győztesek: Pohner Ádám, Dávid-Dobos Zsófia és Hajnal Henriett – Bősze Ákossal

Kapcsolódó cikkeink