A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését, miszerint annak maximális mértéke a korábbi javaslathoz képest magasabb lesz.

Kedvező lépésként értékelik a borravalót érintő javaslatokat
Az intézkedés a céges rendezvények esetében maximum 20, a lakossági fogyasztásnál pedig 15%-os szervízdíjat enged majd alkalmazni. Mindez összhangban van az MVI és más szakmai szervezetek javaslatával, amely hozzájárul az ágazat további fehérítéséhez és a munkaerő megtartásához is. A munkabérhez viszonyítva kedvezőbb adózási feltételek mellett kifizetett felszolgálási díj pedig nagyobb átlagjövedelem elérését teszi lehetővé a vendéglátásban dolgozók számára. Ezen kívül kedvező lépésként értékeljük a borravalót érintő javaslatokat, amelyek a fizetés módjától függetlenül biztosítani fogják annak adómentes kezelését. A jogszabályi módosítások elfogadását követően az MVI aktualizálni fogja a borravalóról és a felszolgálási díjról szóló tájékoztató kiadványát, ami szintén elérhető lesz az ipartestület honlapján.
Kapcsolódó cikkeink
Ma lép életbe a gyógyszerekre vonatkozó önkéntes árkorlátozás
A kormány a lakosság, kiemelten a családok és a nyugdíjasok…
Tovább olvasom >Elégedett a legfrissebb munkaerőpiaci adatokkal a kormány
A magyar foglalkoztatottság Európa élvonalához tartozik, az új intézkedések célja,…
Tovább olvasom >NGM: ősztől új pályázat segíti a munkakörülmények fejlesztését – 4,5 milliárd forint a hazai kkv-k támogatására
Ősztől új pályázat segíti a munkakörülmények fejlesztését, 4,5 milliárd forint…
Tovább olvasom >További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >