A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését, miszerint annak maximális mértéke a korábbi javaslathoz képest magasabb lesz.

Kedvező lépésként értékelik a borravalót érintő javaslatokat
Az intézkedés a céges rendezvények esetében maximum 20, a lakossági fogyasztásnál pedig 15%-os szervízdíjat enged majd alkalmazni. Mindez összhangban van az MVI és más szakmai szervezetek javaslatával, amely hozzájárul az ágazat további fehérítéséhez és a munkaerő megtartásához is. A munkabérhez viszonyítva kedvezőbb adózási feltételek mellett kifizetett felszolgálási díj pedig nagyobb átlagjövedelem elérését teszi lehetővé a vendéglátásban dolgozók számára. Ezen kívül kedvező lépésként értékeljük a borravalót érintő javaslatokat, amelyek a fizetés módjától függetlenül biztosítani fogják annak adómentes kezelését. A jogszabályi módosítások elfogadását követően az MVI aktualizálni fogja a borravalóról és a felszolgálási díjról szóló tájékoztató kiadványát, ami szintén elérhető lesz az ipartestület honlapján.
Kapcsolódó cikkeink
NGM: jelentős hatása van az árréscsökkentésnek: az infláció már márciusban 4,7 százalékra esett
Az indokolatlanul magas áremeléseket a kormány nem tűrte tovább, ezért…
Tovább olvasom >NGM: februárban több mint 3 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom – folyamatos a fogyasztói bizalom erősödése
Az év első két hónapjában a kiskereskedelmi forgalom volumene 4…
Tovább olvasom >Az elektronikus számlázásról és valós idejű digitális adatszolgáltatásról kéri a cégek véleményét az adóhatóság
A tájékoztató szerint Magyarország részéről a csomag projektgazdája a Nemzetgazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megint néhány fantasztikus gyümölcsfeldolgozó gép! – A nap videója
Ha embereket látunk, akik kézzel hámozzák az almát, némi sajnálatot…
Tovább olvasom >Kutyavilág – A nap képe
Érdekes megoldás a kisállatokkal vásárlásra Portugáliában. (Annál azért jobb, mintha…
Tovább olvasom >