Magazin: A magyar japán-szakács
2018 szeptemberében a Le Cordon Bleu Paris-ban mérkőzött meg Európa tíz legjobb nem japán származású, de japán gasztronómiára szakosodott szakácsa. A Washoku World Challenge elnevezésű verseny európai fordulóját a budapesti Sushi Sei étterem sous chefje, Kurkó Zsolt (képünkön 10-es számmal) nyerte, így jövőre ő képviseli majd kontinensünket a tokiói döntőben. A versenyzők által elkészített ételeket híres japán séfek és az illetékes japán minisztérium képviselői bírálták el. A verseny egy írásbeli vizsgából állt a japán gasztronómiáról, valamint öt különböző vágástechnika bemutatásából és egy tradicionális japán étel, a nimonovan elkészítéséből.
Az idén hatodik alkalommal megrendezett verseny alapvető célja, hogy elismerje a világ különböző pontjain dolgozó lelkes szakácsokat, akik külföldi származásuk ellenére elkötelezetten ápolják a szigetország gasztronómiai hírnevét. Zsolt sikere nem meglepetés: már a tavalyi európai megmérettetésen is dobogós helyet ért el. //
Kapcsolódó cikkeink
Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >Fiatal séfek világversenye
Egy szingapúri fiatal séf kapta a közönségdíjat a S.Pellegrino Young…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >Kötöttfogású késbajnok – A nap videója
Egy „modern” thaiföldi gasztrosport bajnoka: mi lenne, ha a…
Tovább olvasom >