A Liquid IV italmárka gyártásába invesztál az Unilever

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 07. 09:52

A Unilever szerint az ellátási lánc rugalmasságának biztosítása a Liquid IV esetében kulcsfontosságú lehet a márka növekedésének további fokozásában

Nyolcvan millió dollárt ruház be az Unilever amerikai létesítményébe, hogy így növelje a funkcionális italmárka, a Liquid IV gyártási kapacitását.

A cégcsoport a Jefferson City-ben működő gyár egyes részeit bővíti és automatizálja, ezzel támogatva az italpor-márka előállítását.

A létesítmény korszerűsítése automata csomagoló sorokat, egy keverőegységet, valamint az épület infrastruktúrájában a hűtésre és fűtésre vonatkozó módsításokat foglal magában.

A Liquid IV termékcsalád italpor-keverékekből áll, amelyek az Unilever állítása szerint fokozzák a folyadék felszívódását, energetizálnak és a cirkadián ritmus normalizálásával hozzájárulnak a jobb alvásminőséghez.

Az Unilever a Brandin Cohen által Kaliforniában 2012-ben megalkotott Liquid IV-t 2020-ban vásárolta meg.

A Jefferson City-beli üzem jelenleg mintegy 450 főt foglalkoztat. A vállalat januárban jelentette be, hogy 25 millió dollárból kívánja bővíteni a telephely raktárát.

Az Unilever 2023-as éves eredménybeszámolója alkalmával megjegyezte, hogy a Liquid IV sikeres kanadai bevezetésének köszönhetően immár az Egyesült Államokon túl is elérhető. A csoport közölte, hogy tervezi a márka további nemzetközi piacokon való bevezetését.

Fernando Fernandez, az Unilever pénzügyi igazgatója egy februári beszámoló során befektetőknek azt mondta, hogy a Liquid IV kétszámjegyű növekedést ért el az év negyedik negyedévében.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink