A kézműves pékségek megjelenése javította a kenyér minőségét Magyarországon

A Kenyérlelke Fesztivál fontos szerepet játszik a kézműves pékségek népszerűsítésében és az oktatásban
Szabadfi Szabolcs az InfoRádiónak nyilatkozva hangsúlyozta a kovászos kenyér jótékony hatásait. Elmondása szerint a kovászos kenyér nemcsak ízletesebb, hanem könnyebben emészthető is, mivel a hosszan érlelt tésztának köszönhetően a szervezet számára kedvezőbb. A fermentált tészta miatt az ilyen kenyerek fogyasztása nem okoz emésztési problémákat, így ideális választás azoknak is, akik érzékenyek a hagyományos kenyérre.
A kézműves kenyerek iránti érdeklődés növekedését Szabadfi Szabolcs személyes tapasztalatai is alátámasztják. Sokan, akik megkóstolták a saját készítésű kenyerüket, úgy döntöttek, hogy elhagyják a bolti kenyeret, és inkább a kézműves pékségek kínálatából választanak. A Covid-időszak alatt Szabadfi arra ösztönözte az embereket, hogy saját kezűleg próbálják ki a kenyérkészítést, így személyesen is megtapasztalhatták a különbséget.
A Kenyérlelke Fesztivál fontos szerepet játszik a kézműves pékségek népszerűsítésében és az oktatásban. Az eseményen különböző panelbeszélgetésekre kerül sor, amelyek témái között szerepelnek a frissen nyitott kispékségek kihívásai, az alapanyag-beszerzési helyzet, valamint a kovászos kenyér fogyasztásának előnyei. Az idei fesztivál immár a tizedik alkalommal kerül megrendezésre, és szakmai közönséget vonz, beleértve a pékeket, gazdákat és termelőket.
Szabadfi Szabolcs szerint a világ változása és a kézműves pékségek előretörése jelentős hatással van a pékiparra. A kézműves kenyerek minősége és a hozzájuk kapcsolódó odafigyelés révén a vásárlók egyre inkább értékelik az ilyen termékeket, ami visszahat az ipari pékségekre is. A kézműves pékségek célja, hogy minőségi pékárut kínáljanak, és ez a tendencia a nagyobb pékségek munkáját is pozitívan befolyásolja. Az elkötelezett kézműves pékségek munkája hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon egyre inkább javuljon a pékáruk minősége, és az emberek értékeljék a jó minőségű kenyereket.
Kapcsolódó cikkeink
Megállíthatatlanul drágul a kenyér – és vele együtt minden a pékségből
A kenyér a magyar családok asztalának alapdarabja, mégis egyre kevesebben…
Tovább olvasom >Bőséges termés, drága kenyér – Horvátországban a jó búzaév ellenére is nőnek az árak
Bár kivételesen jó búzaterméssel zárul a 2025-ös aratási szezon Horvátországban,…
Tovább olvasom >Az ország kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Öt markáns trend alakítja a globális üzleti szolgáltatóközpontok jövőjét
A világ vezető üzleti szolgáltató vállalatai átfogó digitális stratégiákkal, generatív…
Tovább olvasom >Csődvédelem alá került a Pepco német leányvállalata
A diszkontlánc német egysége fizetésképtelenséget jelentett be, miközben a Pepco-csoport…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >