A kézműves pékségek megjelenése javította a kenyér minőségét Magyarországon

A Kenyérlelke Fesztivál fontos szerepet játszik a kézműves pékségek népszerűsítésében és az oktatásban
Szabadfi Szabolcs az InfoRádiónak nyilatkozva hangsúlyozta a kovászos kenyér jótékony hatásait. Elmondása szerint a kovászos kenyér nemcsak ízletesebb, hanem könnyebben emészthető is, mivel a hosszan érlelt tésztának köszönhetően a szervezet számára kedvezőbb. A fermentált tészta miatt az ilyen kenyerek fogyasztása nem okoz emésztési problémákat, így ideális választás azoknak is, akik érzékenyek a hagyományos kenyérre.
A kézműves kenyerek iránti érdeklődés növekedését Szabadfi Szabolcs személyes tapasztalatai is alátámasztják. Sokan, akik megkóstolták a saját készítésű kenyerüket, úgy döntöttek, hogy elhagyják a bolti kenyeret, és inkább a kézműves pékségek kínálatából választanak. A Covid-időszak alatt Szabadfi arra ösztönözte az embereket, hogy saját kezűleg próbálják ki a kenyérkészítést, így személyesen is megtapasztalhatták a különbséget.
A Kenyérlelke Fesztivál fontos szerepet játszik a kézműves pékségek népszerűsítésében és az oktatásban. Az eseményen különböző panelbeszélgetésekre kerül sor, amelyek témái között szerepelnek a frissen nyitott kispékségek kihívásai, az alapanyag-beszerzési helyzet, valamint a kovászos kenyér fogyasztásának előnyei. Az idei fesztivál immár a tizedik alkalommal kerül megrendezésre, és szakmai közönséget vonz, beleértve a pékeket, gazdákat és termelőket.
Szabadfi Szabolcs szerint a világ változása és a kézműves pékségek előretörése jelentős hatással van a pékiparra. A kézműves kenyerek minősége és a hozzájuk kapcsolódó odafigyelés révén a vásárlók egyre inkább értékelik az ilyen termékeket, ami visszahat az ipari pékségekre is. A kézműves pékségek célja, hogy minőségi pékárut kínáljanak, és ez a tendencia a nagyobb pékségek munkáját is pozitívan befolyásolja. Az elkötelezett kézműves pékségek munkája hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon egyre inkább javuljon a pékáruk minősége, és az emberek értékeljék a jó minőségű kenyereket.
Kapcsolódó cikkeink
Nagy István: a mindennapi kenyeret és a gazdák megélhetését nem lehet veszélyeztetni
A mindennapi kenyeret és a gazdák megélhetését nem lehet veszélyeztetni,…
Tovább olvasom >Nagy István: a Magyarok kenyere program a magyar gazdák hálaadása
A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar…
Tovább olvasom >Idén már 25 fiatalt támogat a Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogram
Második alkalommal hirdették meg a „Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogramot”…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: az Idősek Tanácsa az áfa-visszatérítéssel érintett termékek körének bővítését kezdeményezte
Az Idősek Tanácsa az áfa-visszatérítéssel érintett termékek körének bővítését kezdeményezte…
Tovább olvasom >Hozzánk is megérkezett a humanoid robot
Az Unitree Robotics hivatalos közép-európai márkaképviseleténél januártól a magyar piacon…
Tovább olvasom >Elemző az M1-en: ez az árképzés pofátlan a multik részéről
Az élelmiszerkereskedő cégek számára hatalmas extraprofitot jelentő élelmiszer-árképzést ésszerű keretek…
Tovább olvasom >