A kézműves pékségek megjelenése javította a kenyér minőségét Magyarországon
Szabadfi Szabolcs az InfoRádiónak nyilatkozva hangsúlyozta a kovászos kenyér jótékony hatásait. Elmondása szerint a kovászos kenyér nemcsak ízletesebb, hanem könnyebben emészthető is, mivel a hosszan érlelt tésztának köszönhetően a szervezet számára kedvezőbb. A fermentált tészta miatt az ilyen kenyerek fogyasztása nem okoz emésztési problémákat, így ideális választás azoknak is, akik érzékenyek a hagyományos kenyérre.
A kézműves kenyerek iránti érdeklődés növekedését Szabadfi Szabolcs személyes tapasztalatai is alátámasztják. Sokan, akik megkóstolták a saját készítésű kenyerüket, úgy döntöttek, hogy elhagyják a bolti kenyeret, és inkább a kézműves pékségek kínálatából választanak. A Covid-időszak alatt Szabadfi arra ösztönözte az embereket, hogy saját kezűleg próbálják ki a kenyérkészítést, így személyesen is megtapasztalhatták a különbséget.
A Kenyérlelke Fesztivál fontos szerepet játszik a kézműves pékségek népszerűsítésében és az oktatásban. Az eseményen különböző panelbeszélgetésekre kerül sor, amelyek témái között szerepelnek a frissen nyitott kispékségek kihívásai, az alapanyag-beszerzési helyzet, valamint a kovászos kenyér fogyasztásának előnyei. Az idei fesztivál immár a tizedik alkalommal kerül megrendezésre, és szakmai közönséget vonz, beleértve a pékeket, gazdákat és termelőket.
Szabadfi Szabolcs szerint a világ változása és a kézműves pékségek előretörése jelentős hatással van a pékiparra. A kézműves kenyerek minősége és a hozzájuk kapcsolódó odafigyelés révén a vásárlók egyre inkább értékelik az ilyen termékeket, ami visszahat az ipari pékségekre is. A kézműves pékségek célja, hogy minőségi pékárut kínáljanak, és ez a tendencia a nagyobb pékségek munkáját is pozitívan befolyásolja. Az elkötelezett kézműves pékségek munkája hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon egyre inkább javuljon a pékáruk minősége, és az emberek értékeljék a jó minőségű kenyereket.
Kapcsolódó cikkeink
Kenyérkosárérték
A drasztikus változásokat hozó válságévek után 2023-ban a sütőipar költségeinek…
Tovább olvasom >A magyar sütőipar egyik vezető szereplője történetének legnagyobb beruházására készül
A magyar sütőipar egyik vezető szereplője, a Félegyházi Pékség, történetének…
Tovább olvasom >Hirtelen megugrott a liszt ára: mit jelent ez a kenyér és pékáruk számára?
A Pénzcentrum havonta frissített „zsemleindexének” augusztusi adatai jelentős meglepetést hoztak:…
Tovább olvasom >További cikkeink
A FAO élelmiszerár indexe enyhén csökkent augusztusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Varga Mihály: a magyar gazdaság kilátásai jók
A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés…
Tovább olvasom >KSH: júliusban 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés
2024 júliusában az ipari termelés volumene 1,3, munkanaphatástól megtisztítva 6,4…
Tovább olvasom >