A Kellogg 1,3 milliárd dolláros üzletet kötött a Ferreróval

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 04. 10. 11:45

Az Egyesült Államokbeli Kellogg Co megállapodott a Nutellájáról híres Ferreróval a Keebler kekszmárka és egyéb termékei eladásáról. Az 1,3 milliárd dolláros megállapodás olyan időszakban született, amikor az élelmiszergyártók a változó fogyasztói ízléshez és az alacsony cukortartalmú, egészségesebb termékek iránti fokozódó kereslethez igyekeznek igazodni. A Kellogg a jövőben működésének gerincét képező cereália- és snacküzletágakra kíván fókuszálni.

2017 óta ez a Ferrero negyedik akvizíciója az USA-ban, az egyik legfontosabb csokoládé- és kekszpiacon. A megállapodás az olasz vállalat nagy amerikai kereskedelmi láncokkal szembeni tárgyalási pozícióit is javítja.

Az 1964-ben Alba városában alapított Ferrero a vezetést édesapja halála után 2015-ben átvevő Giovanni Ferrero vezetése alatt agresszív akvizíciós kampányt folytat. A Ferrero Rocher-ról és TicTac cukorkájáról legismertebb csoport nagy élelmiszergyártóktól vásárolt meg „elhanyagolt” márkákat azért, hogy beruházás és innováció útján azokat újraélessze.


Kapcsolódó cikkeink