A Kárpát Régió Üzleti Hálózat új irodával bővült

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 08. 11:22

Megnyitották a Kárpát Régió Üzleti Hálózat új üzletfejlesztési irodáját kedden Dunaszerdahelyen.

Az ünnepélyes megnyitón Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára hangsúlyozta: a hagyományos kapcsolatok helyreállítása a magyar gazdaságpolitika egyik válasza az Európát sújtó válságra. “Az iroda segítségével az itteni vállalkozások egy Újvidéktől Ungvárig terjedő hálózatba tudnak bekapcsolódni” – mondta.

Az első felvidéki iroda múlt májusi megnyitása óta a munkatársak félezernél is több cégmegkeresést kaptak, igazolódott, hogy igény van az irodák által kínált szolgáltatásokra – jelezte az államtitkár.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által, a Szlovákiai Magyar Közgazdászok Társasága közreműködésével most megnyitott üzletfejlesztési iroda már a kilencedik a Kárpát-medencében, és a második a Felvidéken.

Bíró Attila, az újonnan megnyitott iroda vezetője az MTI-nek azt mondta: elsődleges céljuk a magyarországi vállalkozók külföldi segítése, ugyanakkor a Szlovákiából és a környező országokból Magyarországon megtelepedni kívánó vállalkozókat is támogatják.

Az irodamegnyitót követő gazdasági fórumon Radetzky Jenő, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri biztosa a felvidéki magyar szervezetekkel való együttműködés hatékonyságát méltatta, majd ismertette a Wekerle-terv céljait.

Kifejtette: a Wekerle-terv megalkotása lehetőséget teremtett a magyar gazdaság mindeddig kiaknázatlan, regionális növekedési stratégiájának megfogalmazására, és a konkrét intézkedések összeállítására. 2020-ra egy olyan Kárpát-medencei tér kialakítása a szándék, amelyben a kis- és középvállalkozások hatékonyan képesek hozzájárulni a munkahelyteremtéshez és az exportteljesítmény fokozásához – tette hozzá.

A Kárpát Régió Üzleti Hálózat keretében megnyíló üzletfejlesztési irodák legfőbb feladata a hazai vállalkozások Kárpát-medencei pozíciónak erősítése, valamint olyan kereskedelemfejlesztési programok szervezése, amelyek támogatják a magyar és a térségi cégek közötti kapcsolatfelvételt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink