A Juicy Marbles új növényi alapú oldalasának a csontja is ehető
A Juicy Marbles alternatív húsipari vállalat új Baby Ribs terméket dob piacra, azután, hogy egy hasonló terméket egy fogyasztói körnek elküldött tesztelésre még 2023 augusztusában. A Baby Ribs a Marble 3.0 recept alapján készül, amelynek köszönhetően a termék „tiszta címkés”, nem tartalmaz sűrítő-, illetve kötőanyagokat.
A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.
Az eredeti növényi alapú termékhez hasonlóan az e termékben lévő csontok is ehetők, szójafehérjével készülnek, és jól beilleszthetők különböző snackekbe, például szárított húsokba, de levesekbe és alaplébe is.
A bevezetéssel a vállalat célja lendületet adni az innovációnak a némiképp lejtmenetben lévő növényi alapú kategóriában. A Juicy Marbles a cég alapítása óta arra törekszik, hogy olyan termékeket fejlesszen, amelyek a fogyasztók által korlátok nélkül felhasználhatók – így például a steakek fűszerezés nélkül, egész darabokban kaphatók. //
Kapcsolódó cikkeink
Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >Közös növényi újdonságokat dob piacra a PepsiCo és a NotCo Chilében
A PepsiCo és a chilei NotCo együttműködésének eredményeként két új,…
Tovább olvasom >A vegánok gyakrabban vásárolnak élelmiszert, mint a húsfogyasztók
A vegánok és vegetáriánusok lényegesen gyakrabban járnak élelmiszert vásárolni, mint…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >