A Hunguest Hotels üzemelteti majd az új sóstói szállodát

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 04. 11. 10:40

A novemberben nyíló nyíregyházi Sóstó Resort Spa & Conference Hotel üzemeltetői pályázatát a Hunguest Hotels Zrt. nyerte – közölte a szállodalánc közvetett tulajdonosa, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a Hunguest Hotels 10 évre nyerte el az üzemeltetés jogát, az időtartam egy alkalommal további 5 évre meghosszabbítható.
Az ajánlat szerinti koncessziós díj 120 millió forint évente, amihez 30 százalékos jövedelemarányos díj járul egyéb kötelezettségek mellett.
A 4 milliárd forintból épülő négycsillagos, superior besorolású szálloda a nyíregyházi önkormányzat és a helyi élményfürdőt üzemeltető önkormányzati vállalat közös beruházása.
A Sóstó Resort Spa & Conference Hotel alapterülete 9 ezer négyzetméter lesz, a szállodában 122 szobát alakítanak ki. A hotel éttermét 195 férőhelyesre tervezték, konferenciaterme 200 fő befogadására lesz alkalmas – olvasható a közleményben.
A szálloda melletti Aqarius Élményfürdőhöz egy zárt híddal kapcsolódik majd a hotel.
Az üzemeltető előzetes számításai szerint a sóstói wellness szálloda éves szinten 50 ezer vendégéjszakával járul majd hozzá a szállodalánc bevételeihez. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink