A Horvátországba utazó magyarok a tengerpartot választják

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 05. 10:25

Növekszik a horvát turisztikai lehetőségek iránti érdeklődés minden küldő országból, júniusban 5-6 százalékos növekedést mértek – mondta Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének vezetője kedden az M1 aktuális csatornán.

horvato

Jelezte: a főszezonban tele lesznek a horvát szállodák és a magánapartmanok.
A Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének vezetője kifejtette: a magyar turisták 95 százaléka a tengerparti lehetőségeket keresi, bár ajánlanak számukra szárazföldi programokat is.
Marin Skenderovic elmondta: tavaly 470 ezer magyar turista járt Horvátországban, ők 2,5 millió vendégéjszakát töltöttek el. A Horvátországba utazó magyar turisták harmada a Kvarner-öbölt keresi fel, népszerű úti céljuk az Isztrai-félsziget, illetve Split térsége is. Legkevésbé Dubrovnikba utaznak, mert messzebb van, és nincs teljesen kiépítve az autópálya – tette hozzá.
Kitért arra, hogy a horvát turisták, akik Magyarországra jönnek, többnyire a főszezon előtt és után érkeznek, legtöbben Budapestet keresik fel.
Marin Skenderovic beszámolt arról, hogy a magyar és a horvát kormány turisztikai szakemberei nemrégiben találkoztak, és a horvát fél tanulmányozta a magyar Széchenyi Pihenőkártya horvátországi bevezetésének lehetőségét, illetve bemutatták a horvát statisztikai rendszert. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink