A holland DSM és a francia Avril 2022-től növényi fehérjét gyárt
A holland Royal DSM és a francia mezőgazdasági-élelmiszeripari cég, az Avril repce-(kanola)alapú fehérje előállításába kezd élelmiszeripari felhasználásra 2022-től. A két vállalat által létrehozott joint venture Olatein néven fut, amelyben a DSM 75%-kal, a gazdálkodók alkotta Avril pedig 25%-kal részesedik.
Egyre több élelmiszeripari vállalat célozza ma már a növényi alapú fehérjék piacát fehérjehiányra, és egyre kevesebb vörös hús fogyasztása felé mutató trendre számítva. A globális fehérjepiac a becslések szerint 2019-ben 18,5 milliárd dollárra volt tehető és a Markets and Markets piackutató szerint 2025-re elérheti 40,6 milliárd dollárt.
Az Avril emellett az Olateinnek saját maga feldolgozta GMO-mentes repcelisztet is tervez szállítani, aminek előkészületei már megkezdődtek.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi fehérjék az esszenciális aminosavak teljes értékű forrásai
Egy nemrégiben megjelent tanulmány nem kevesebbet állít, mint hogy a…
Tovább olvasom >Amerikai campusok: több növényi alapú étel
Az Egyesült Államokban a főiskolai és egyetemi hallgatók hamarosan a…
Tovább olvasom >Malacunk van a növényi alapú termékekkel
Ha a jelen és a jövő élelmiszeripari trendjeiről esik szó,…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >