A Henkel 2012-ben ismét a Dakar-rali és a magyar induló Szalay Balázs kiemelt hivatalos támogatója

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 04. 10:10

A Henkel sorozatban nyolcadszor támogatja a Dakar-ralit, amely 2012. január 1–15. között kerül megrendezésre, és keresztülhalad Argentínán, Chilén valamint Perun. A versenyben résztvevő csapatokat egy magasan képzett műszaki csapat, az úgynevezett Loctite Charlie-k is folyamatosan kísérik. A 9000 kilométeres verseny során minden terepjárón, kamionon és motoron ők végzik el az esetleges sérülések miatt szükségessé váló gyorsjavításokat Loctite és Teroson ragasztókkal és tömítőanyagokkal.

A Dakar-rali ideális esemény a Henkel számára, hogy bizonyítsa márkái kiváló minőségét, mivel ez a terepverseny a világ legnehezebb tesztpályája. A Föld egyik legszárazabb részének számító Atacama-sivatagban felállított mérőállomások némelyike még soha egyetlen csepp esőt sem látott. Az Andok néhol 4-5000 méter magasságba nyúló hegyvonulatait átszelő útvonal pedig a végsőkig próbára teszi a sofőröket és a szerelőket is. A Loctite és a Teroson ragasztók és tömítőanyagok az elmúlt nyolc év során bizonyították, hogy megfelelnek a perzselő hőség és a sivatagi homok jelentette kemény kihívásoknak, így mára a megbízható minőség szinonimái lettek autógyártók és szerelők számára világszerte.

A Loctite Charlie-k – a Henkel műszaki csapata
A versenyzőket a rajttól egészen a Limában található dobogóig kíséri a Henkel speciális szerelőbrigádja, a Loctite Charlie-k. Ők gondoskodnak arról, hogy a versenyzők egy percig se késlekedjenek a meglazult csavarok, az elkopott csapágyak, a sérült tömítések, a törött szélvédők vagy egyéb váratlan meghibásodások miatt. A kéthetes út során a technikai karbantartó személyzet felel a sürgős javításokért, és az átmeneti táborokban esedékes éjszakai karbantartásért. Nyolc év tapasztalattal a hátuk mögött ezek a műszaki szakemberek már nem egyszerűen csak a show részei, hanem a versenyzők megbízható és nélkülözhetetlen támogatói, akikre nemcsak vészhelyzetben, hanem a sikerhez vezető úton is mindig lehet számítani.
A Henkel Magyarország kozmetikai és ragasztás technológiai márkáin keresztül (Fa, Syoss, Loctite és Teroson) hosszú évek óta kiemelt stratégiai partnere a legsikeresebb magyar tereprali versenyzőnek Szalay Balázsnak és csapatának, az Opel Dakar Team-nek, akik idén már tizenegyedik alkalommal vesznek részt a viadalon.

Kapcsolódó cikkeink