A helyiek veszik át a Pápai Húst
Előreláthatólag januártól veheti át az új tulajdonosi kör a Pápai Hús Zrt. vezetését, ezzel lezárulhat a patinás dunántúli cég felszámolása – jelentette be Varga Jenő felszámolóbiztos az IFE Foodapesten tartott sajtótájékoztatóján.A Pápai Hús 1913 Kft. 4 milliárd forintot ajánlott fel a vállalat megvételére. A projektcéget a Pápai Hús Zrt. menedzsmentje, valamint a társasághoz élő állatot beszállító cégek, továbbá Pápa városa és több helyi vállalkozás alapította. A vevők 15-20 százalékos önerővel, azaz mintegy 600-800 millió forinttal, valamint a vételár fennmaradó összegének hitelből való fedezésével juthatnak a céghez.
Az 1380 főt foglalkoztató cég az elmúlt két évben közel 300 millió forintnyi beruházást hajtott végre, átalakította termelési szerkezetét a piac igényeinek megfelelően, és újdonságokat is kifejlesztett. Az idei év őszére már nyereségessé vált, így mutatva életképességét – jelezte Varga Jenő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >