A gyakorlati tudás versenye
A KVIK 50. jubileumi rendezvénysorozat keretében az egyetem első alkalommal megrendezésre kerülő, saját szervezésű versenyén – szakítva az eddigi megszokásokkal – szakács és pincér tanulók, valamint turizmus-vendéglátás szakos egyetemi hallgatók valós elméleti és gyakorlati tudását mérte fel, értékelte a neves zsűri. A megmérettetésen a szakácsversenyzők előre ismertetett nyersanyagokból és két kötelező alapanyagból háromfogásos ételsort készítettek el előre, meghatározott idő alatt. A pincérek egy 100 pontos elméleti írásbeli tesztet követően többek között díszasztalt terítettek, osztrigát bontottak, kávét és koktélt kevertek, szervíroztak. A versenyzőknek szóban, idegen nyelven is számot kellett adni tudásukról.
Az MVI által is támogatott versenyen a szakácsok között Ramocsai Barbara, a pincérek között Császár Attila diadalmaskodott, mindketten a BGE hallgatói (képünkön). //
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >