A Ferrero Group minden terméke újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolást kap 2025-ig

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 10. 09:06

Az olasz Ferrero Group fenntarthatósági stratégiájában kötelezettséget vállalt arra, hogy 2025-re csomagolásainak 100%-a többször használható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz.

A Ferrero Csoport 13. fenntarthatósági jelentése szerint a célt 2021-is 83%-ban sikerült elérnie.

Az elkövetkező három évben a vállalat ide vonatkozó tevékenységei négy területre koncentrálnak: a meglévő csomagolások fejlesztésére és újratervezésére; kutatás-fejlesztésre az innováció területén; a nemzeti hulladékgazdálkodási intézményekkel való társulásra; és a fogyasztók oktatására a hulladék felszámolására irányuló intézkedésekkel együtt a körforgásos gazdaságra való sikeres átállás érdekében.

Ferrero Rocher csomagolás

A cég kötelezettségvállalása részeként a Ferrero Rocher is új, környezetbarát csomagolásba kerül.

A polipropilén doboz könnyebben újrahasznosítható, és a korábbi dobozokhoz képest 30%-kal kisebb a szénlábnyoma, ugyanakkor a termék “védjegyévé” vált ikonikus átlátszósága továbbra is megmarad, miközben tökéletesen megőrzi a termék minőségét.

Az újratervezett csomagolást először 2021 szeptemberében vezették be a 16 és 30 darabos dobozok esetében, 2023-tól pedig fokozatosan ez váltja majd a 24 darabos díszdobozokat is.

“Az új csomagolás 2021. szeptemberi bevezetése óta mintegy 2000 tonnával kevesebb műanyag került felhasználásra” – közölte a vállalat.

A környezetbarát csomagolás bevezetésének befejezését követően a teljes Ferrero Rocher portfólióban a becslések szerint mintegy 10 000 tonna műanyag felhasználása lesz elkerülhető.

Globális kötelezettségvállalás

A csomagolásának körforgásosságát biztosítandó a Ferrero Group a beszállítókkal, az újrahasznosító vállalatokkal és az iparág vezetőivel közösen aláírta az Ellen MacArthur Alapítvány “Global Commitment to the New Plastics Economy” nyilatkozatát.

A vállalat célja továbbá, hogy 2030-ig a gyártott termék tonnájára vetítve 43%-kal csökkentse szénlábnyomát, valamint hogy megújuló energiába invesztáljon – jelenleg a Ferrero gyártóüzemekben vásárolt villamos energia 84%-a megújuló forrásból származik, és a vállalat 16 létesítménye működik 100%-ban megújuló energiával.

ESM

Kapcsolódó cikkeink