A fenntartható gasztronómia ünnepe a METRO-ban
A METRO 2023-ban második alkalommal adja át a fenntartható gasztronómia napja (június 18.) előtt tisztelegve a METRO Fenntartható Gasztronómiai Díjat. A díjat három kategóriában ítélik oda a fenntartható gasztronómiában élen járó személynek, vendéglátóhelynek és szervezetnek. A díj átadását szakmai programok kísérik. A rendezvényre. június 8-án 10:00 és 14:00 óra között kerül sor a budaörsi METRO Gasztroakadémián.
A tavalyinál is izgalmasabb előadásokkal és tartalmas szakmai programokkal rendezzi meg idén a fenntartható gasztronómia napja előtt tisztelgő programját a METRO.
METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadó 2023 program
10:00 – 11:15
• Megnyitó: Bősze Ákos, HoReCa üzletágfejlesztési vezető
• Dr. Némedi Erzsébet – Tényleg kell nekünk bogarat enni? – az alternatív fehérjék létjogosultsága és helye a jövő gasztronómiájában
• Zoltai Anna elnök és Páger Zsolt alelnök (KÖZSZÖV) – Svédasztalos gyermekétkeztetés – jó gyakorlatok bemutatásával
• Dalmadi Júlia, a TransFoodMission Kft. alapítója – Tényleg olcsóbb kidobni? Élelmiszeripari melléktermékek mint piaci előny.
11:15-11:30 kávészünet
11:30 – 13:00
• Magyar Természetvédők Szövetsége: Séf the World!
• Miskolczi István, Enertech Hungária üzletfejlesztési vezető: Tiszta energia a vendéglátásban
• Kerekasztal-beszélgetés: Fenntarthatóság vendéglátós szemmel
• Díjátadó
A METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat három kategóriában adjuk át: személy, vendéglátóhely és szervezet. A díj üveg emlékplakettből és Deák Zsuzsanna iparművész által tervezett és kivitelezett, egyszeri és megismételhetetlen üvegtálból áll.
13:00 órától ebéd fenntartható fogásokkal és networking
Az eseményt kísérő program: SÉF THE WORLD!
A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége környezetvédelmi vetélkedőjének záró főzőshowja 7–12. osztályos diákok részvételével.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi igény a kommunikacio@metro.co.hu email-címen jelezhető.
Kapcsolódó cikkeink
A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >Hogy iszod a kávét, rázva vagy keverve?
Egyre több szín, egyre meglepőbb ízek – még mindig növekszik…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tenger, túra, távol-kelet: ezeken a nyomvonalakon mozognak a 2025-ös nyári utazási trendek
A magyar utazók idén nyáron is a bevált desztinációk felé…
Tovább olvasom >Az utazók 70%-a fizetne többet a zöld alternatíváért
A turizmus a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 10%-áért felel, így egyre…
Tovább olvasom >